Een kinderfiets kiezen: hier let je op

Fietsen is super leuk voor kinderen, of het nou om de eerste fiets met zijwieltjes gaat of een groter model. Maar waar let je op bij het zoeken van een eerste kinderfiets? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar met dit lijstje kun je bekijken wat je belangrijk vindt. En ik laat gelijk de leukste modellen peuter- en kleuterfietsen zien. Alle fietsen in dit artikel komen van webshop Fietsen op Fietsen.
kinderfiets kiezen, hier let je op

Heb je een fiets met zijwieltjes nodig? Als die zijn meegeleverd weet je zeker dat ze passen, maar je kunt ze ook los kopen. Goede zijwieltjes kun je iets hoger zetten als je kind beter leert fietsen, zodat hij steeds meer zonder zijwieltjes kan leren fietsen.

Kijk goed welke maat je nodig hebt. Met het overzicht hieronder kun je dat bepalen. Kinderen die leren fietsen moeten met hun voeten bij de grond kunnen, dus je kunt een fiets niet op de groei kopen.
maten kinderfietsen peuter kleuter schoolkind tiener kinderen

De meeste kleine kinderfietsen hebben geen licht. Niet zo gek, want verlichting gaat snel kapot en je kunt net zo makkelijk van die kleine fietslampjes met een elastiekje gebruiken. Er zijn ook kleine reflectoren te koop in de wielen, super leuk voor je kind en wel zo veilig. Gaat je kind al echt de openbare weg op? Dan kun je vlaggetje aan de fiets maken om je kind goed zichtbaar te maken.

Wil je een fiets met alleen terugtrapremmen of ook een handrem? Kleine fietsen hebben altijd terugtrapremmen, de handrem is vooral om te leren hoe dat werkt.

Wat voor model kies je? Dat is natuurlijk van je smaak afhankelijk, maar ook van het type kind. Heb je een kleine rauwdouwer? Dan is een crossfiets model leuk.
Een kinderfiets kiezen: hier let je op

Heb je een dochter? Dan is een mandje op de fiets leuk, of zelfs een kinderzitje voor de pop.
Een kinderfiets kiezen: hier let je op

Heb je een zoon en een dochter? Dan kun je een unisex fiets zoeken. Dit heeft overigens alleen zin als er voldoende leeftijds- en lengteverschil tussen je kinderen zit, zodat ze niet tegelijkertijd hetzelfde formaat fiets nodig hebben. Echte unisex fietsen zijn moeilijk te vinden. Wij vonden voor zoonlief een stoere beachcruiser van Fietsen op Fietsen. Als hij zijn fiets tegen die tijd tenminste wil inleveren, want hij is er wel heel trots op.
Een kinderfiets kiezen: hier let je op

Steeds meer ouders kiezen voor een helm, een (kinder)hoofd is kwetsbaar. Ben je bang dat je kind dat niet stoer vindt? Er zijn genoeg leuke modellen te koop, er is er echt wel eentje te koop die bij jouw kind past.

Vergeet ook niet op een slot te kopen, een simpel slot voorkomt dat de fiets verdwijnt als je kind lekker in de speeltuin speelt.

Overweeg om samen met je kind een fiets uit te zoeken. De fiets is voor hem of haar bedoeld en kinderen hebben vaak een hele duidelijke mening. Daarvoor hoef je trouwens niet naar de winkel, je kunt ook fietsen in een webwinkel laten zien.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met webshop Fietsen op Fietsen, alle kinderfietsen komen er vandaan en je kunt er ook leuke fietsen voor jezelf kunt vinden.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids