Tips voor een lekker en makkelijk kerstmenu

Hoe maak je een lekker kerstmenu dat niet te ingewikkeld is? Lees hier een aantal leuke tips.

Allereerst de aankleding: ook op je bord mag kerst te zien zijn, dan is het extra leuk voor kids.

Tips voor een lekker en makkelijk kerstmenu

Dit is echt het beste kerstmenu dat we in de afgelopen jaren hebben gemaakt, wie weet maken we het dit jaar gewoon weer, het is van chef Angélique Schmeinck op 24 Kitchen. Het is superlekker en de smaken zijn ook voor kids toegankelijk (of makkelijk weg te laten voor kids). Het voorgerecht, schuimige knolselderijsoep met zuurkool, is echt de lekkerste soep ever. Het heeft een ontzettend verfijnde smaak en de zuurkool is misschien niet voor alle kids lekker, maar wel gemakkelijk weg te laten voor hun. Het hoofdgerecht, tamme eend met sinaasappel-abrikozen, is lekker zoet dus ook fijn voor kids. Eend is heel lekker en bovendien veel toegankelijker qua smaak dan veel wild \dat tijdens kerst veel gegeten wordt, daar gruwelde ik vroeger van 🙂 Het nagerecht, toffe peren met gorgonzola picante, is een variant op wat mijn moeder vroeger wel eens met kerst maakte.

Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads

Wil je een creatief speels dessert? Dan zijn deze Santaheads geheid een succes bij de kinderen.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids