Film review voor kids: Pokémon Detective Pikachu

De Pokémon game is al heel lang populair. Vorig jaar verscheen er naast de bekende tekenfilmserie een heuse film. En je kunt hem nu ook thuis kijken, want Pokémon Detective Pikachu is uit op DVD. In deze film komen de Pokémons met behulp van computeranimatie tot leven. Dennis bekeek Pokémon Detective Pikachu met de kids en schreef een review. 

Film review voor kids: Pokémon Detective Pikachu

Het verhaal

Het verhaal begint met een ongeluk van de vader van de hoofdrolspeler Tim Goodman. Hij heeft zijn vader al een hele tijd niet gesproken en hij leeft bij zijn oma. Zijn vader woont in de stad Ryme City, waar Pokémons en mensen vredig naast elkaar leven. In de stad van zijn vader komt Tim in aanraking met Pikachu, de Pokémon van zijn vader.

Hij blijkt opeens met Pikachu te kunnen communiceren en samen gaan ze op zoek naar de waarheid achter het ongeluk van zijn vader. Daarbij werken ze ook samen met een vrouwelijke stagiaire van het journaal en natuurlijk wordt Tim verliefd op haar. Mewtwo is de machtigste Pokémon, hij lijkt in eerste instantie hun grootste tegenstander.

Uiteindelijk komen Tim en Pikachu er achter dat de oprichter van de stad van plan is om alle Pokémons en mensen één te laten worden, zodat de mensheid verder kan evolueren. Dan blijkt Mewtwo hun grootste medestander te worden om dit plan te stoppen. Aan het einde van de film wordt Tim herenigd met zijn vader en ze laten elkaar niet meer los.
Film review voor kids: Pokémon Detective Pikachu

Onze mening

Alle bekende Pokémons komen langs en de special effects zijn heel mooi uitgevoerd. De verhaallijn is zoals je gewend bent van Pokémon. De film is spannend, maar het heeft ook heel veel grappige momenten. Daardoor kunnen iets kleinere kinderen het kijken, terwijl de film ook voor volwassenen vermakelijk is. Uiteraard is er een happy end.

De film is officieel voor negen jaar en ouder. Toch heeft dochterlief van vijf de film ook gekeken, weliswaar op schoot, maar toch. De reden dat de film voor negen plus is, heeft denk ik te maken met behoorlijk spannende stukken. Ook i s de verhaallijn best ingewikkeld. Toch vond ze het uiteindelijk wel een hele leuke film en ze is trots dat ze ook kan meepraten over de Pokémon rage. Haar broer van bijna acht vond natuurlijk sowieso dat hij groot genoeg was voor de spannende delen.

Meer weten

Pokémon Detective Pikachu kun je streamen via Pathé Thuis en is te koop bij Bol.com.

Zoek je nog meer films? Naast de review van Pokémon Detective Pikachu vind je op Leuk met kids nog veel meer filmtips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids