Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

Er draait een een leuke nieuwe Zweedse tekenfilm in de bios: Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. Het is een schattige film over de oude pad commissaris Gordon en de jonge nieuwsgierige muis Paddy, die hem komt helpen. Het is een toffe film voor de herfstvakantie, wij probeerden hem uit met een kleuter en een kind in de onderbouw, eindelijk weer eens film waar we met zijn allen heen kunnen!

Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

Terwijl heel Nederland afgelopen zaterdag in de zon zat gingen wij naar Pathé de Munt en bekeken deze dierenfilm. Natuurlijk wandelden eerst lekker door de stad en aten een ijsje, maar de kinderen hadden ook enorm veel zin om lekker naar de bios te gaan. Op naar Gordon & Paddy, de tekenfilm gebaseerd op de boeken over ‘Inspecteur Gordon’ van Ulf Nilsson en de illustraties van Gitte Spee.

Op naar Gordon & Paddy in Pathe de MuntOp een dag zijn de noten van de neurotische eekhoorn Waldemar verdwenen en iedereen is bang dat de enge vos de dader is. Tijdens zijn speurwerk vindt commissaris Gordon een hongerig muisje dat geen naam heeft. Hij noemt haar Paddy en ze mag bij hem blijven. Al snel blijkt dat ze een goede neus heeft en bovendien heel nieuwsgierig en creatief is. Ze is en daardoor heel geschikt voor het politiewerk in het bos.

Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

De noten Waldemar zijn niet gestolen door de vos, maar door brutale jongens. Nu het gevaar is geweken besluit Gordon om Paddy nog wat extra lessen te geven, zodat zij hem kan opvolgen en hij met pensioen kan. Gordon vindt het moeilijk om afscheid te nemen van zijn werk, maar commissaris Paddy doet het heel goed.

Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

Dan verdwijnen opeens allerlei kinderen: een ei van de eksters en de kleutertjes konijn en eekhoorn. Alle sporen leiden naar de vos en Paddy besluit Gordon om hulp te vragen. Samen gaan ze op zoek naar de kinderen. Natuurlijk lossen ze ook dit mysterie op, want zo gaat dat gelukkig in kinderfilms!

Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy

De film is mooi getekend, met sprekende kleuren en met prachtige dieren, zoals de vriendelijke oude commissaris en het lieve muisje in haar roze jurkje. En niet te vergeten het bos natuurlijk, dat eerst gehuld is in sneeuw en waar later het voorjaar al voorzichtig start. De film zit vol schattige details, zoals de manier waarop de muis een koekje eet. Dat zijn dingen die je als kind waarschijnlijk niet opvallen, maar als ouder wil je ook wat 😉 De film zit ook vol leuke traditionele details, zoals een fluitketel, waarvan de kinderen zich meteen afvroegen wat dat was. Wil je nog wat meer zien, dan kun je de trailer van Gordon & Paddy bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=rr81SoRq2BM&t=40s

De film heeft een classificatie voor alle leeftijden gekeken, wij gingen naar de bios met dochter (groep 1) en zoon (groep 4). De kids vonden de film heel tof, dochterlief vond het een beetje spannend, maar niet te spannend. Wij vonden de film een aanrader!

kleurplaat Gordon & Paddy

Gordon & Paddy hebben ook een eigen website, waar je kunt zien in welke bioscopen de film draait. Daar kun je ook kleurplaten downloaden, als je ze inkleurt kun je meedoen aan een winactie, maar je kunt het natuurlijk ook alleen inkleuren. Ik heb er alvast twee geprint voor als de kids vanmiddag uit school komen!

Update: de film is te koop bij Bol.com.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids