Filmtip: Rita & Krokodil (2+)

Deze kerst is er een super leuke film in de bios voor peuters, kleuters en jonge schoolkinderen: Rita & Krokodil. Het is zo’n schattige Deense film, met prachtige muziek en kleurrijke tekeningen over de vierjarige Rita en haar vriend Krokodil. Wij keken de film alvast!

Filmtip voor de kerstvakantie: Rita & Krokodil (2+),

Rita is een klein, vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol meisje van vier, eigenlijk net mijn dochter 😉 Ze is onafscheidelijk van haar (denkbeeldige) vriend Krokodil die altijd honger heeft. De twee gaan iedere dag op een ander avontuur. De slimme krokodil praat niet, maar heeft wel altijd een oplossing voor Rita. De film is een verzameling van 8 korte filmpjes, over kamperen in het bos, krokodillen kijken in de dierentuin, bosbessen plukken, een hut in de tuin bouwen, sleeën en spelen in de sneeuw, kastanjes zoeken in het bos, samen vissen vangen en een egel zoeken.

Filmtip voor de kerstvakantie: Rita & Krokodil (2+)

Rita & Krokodil duurt ongeveer veertig minuten, ideaal voor kleintjes die zich nog moeilijk kunnen concentreren op een lange film. Bovendien is het eindelijk eens een film die dochterlief van drie niet eng vindt, maar die zoonlief van zes wel ook leuk vindt. Voor de jongste waren het gewoon leuke en grappige verhaaltjes, de oudste lette daarnaast ook op de grapjes en de muziek met allerlei verschillende instrumenten. De tekeningen zijn in mooi simpel perspectief en felle kleuren, ik vind dat zelf erg mooi.

Filmtip voor de kerstvakantie: Rita & Krokodil (2+),

Rita & Krokodil film draait in heel Nederland: in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Enkhuizen, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. In de kerstvakantie kun je de film gaan bekijken, maar ook daarvoor draait de film al op veel plekken. Op Film.nl kun je precies zien wanneer de film bij jou in de buurt draait. Onderstaande Engelstalige trailer is leuk om te zien hoe de film er uitziet, de film zelf is natuurlijk in het Nederlands.

Super leuk: ik mag 3 sets van 2 vrijkaartjes weggeven voor de film Rita & Krokodil. De vrijkaartjes kun je gebruiken in alle bioscopen in Nederland waar de film draait. Laat via onderstaand formulier weten waarom jij 2 kaartjes wil winnen, schrijf je via het formulier in voor de nieuwsbrief en wie weet win jij een van de sets kaartjes! Deze winactie liep tot en met maandagavond 18 december 2017.

***deze winactie is afgelopen***

Update: De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen: Suzan en haar dochter Luka, Barbara en haar twee kids en Linda en haar zoon Mik.

Rita & Krokodil deel 1, 2 en 3 zijn inmiddels te koop bij Bol.com.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids