Indrukwekkend: dit doet een maand geen suiker met je energie niveau, ik doe mee

Dat gezond eten goed voor je is, dat weten we natuurlijk allemaal, maar dat het zo veel uitmaakt… Kijk snel dit indrukwekkende filmpje. Een Nederlandse jongen eet een maand lang geen suiker en e-nummers en laat ook alcohol staan. De eerste paar dagen heeft hij last van afkickverschijnselen, maar daarna neemt zijn energie snel toe. Aan het begin en einde van de maand wordt hij door een sportarts onderzocht, hieruit blijkt dat hij zich niet alleen fitter voelt, maar dat ook echt is.

De video is “viral” gegaan, een versie met ondertiteling wordt wereldwijd heel veel bekeken. Waarom eigenlijk, we weten toch wel dat gezond eten goed voor je is? Natuurlijk weten we dat, maar het is fijn om zo’n concreet voorbeeld te hebben. Althans, ik vind dat fijn. Met de komst van de kinderen laat mijn hoeveelheid energie nog wel eens te wensen over, zoals bij iedere ouder.

Op zich eet ik best gezond, met weinig suiker en e-nummers, maar nu ga ik ze beide eens even echt een maandje laten staan. Of ik ook geen enkel wijntje zal drinken? Ik ben heel benieuwd of ik het op feestjes zal volhouden, aanstaande vrijdag is mijn eerste uitdaging 😉 Maar goed, zelfs als je af en toe zondigt, dan nog zal het effect merkbaar zijn. Koffie wordt niks over gezegd, maar ik heb wel eens gelezen dat meer dan drie koppen per dag niet gezond is (een beetje koffie per dag schijnt dan juist weer wel gezond te zijn), dat is dus een mooi aantal.

En als ik dan toch super gezond ga eten, dan ga ik ook gelijk maar eens een van mijn andere goede voornemens inlossen, namelijk yoga doen. Deze 30 Days of Yoga van het YouTube kanaal van Yoga with Adriene. Geen zweverigheid, maar super nuchtere yoga filmpjes waar je je fijn van gaat voelen. Echt een top tip van een collega mama uit de klas van mijn zoontje. Gister heb ik de eerste gedaan, ik heb er zin in!

Wil je meer weten over wat suiker met je lijf doet? Kijk eens naar artikelen over de glycemische index van voeding. Eet goed voel je goed legt uit wat dat is en A Healthy Life geeft een lijst met voedingsmiddelen. Vraag jij je af wat je nou precies wel en niet kan eten als je suiker wil vermijden, kijk dan eens naar dit artikel van Mama Stralend Fit.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids