Kinderkleding om zelf te maken: een “vind ik leuk” shirt

Je zit steeds meer shirts met verwijzingen naar social media. Het bracht me op een idee om zelf te maken: een shirt met de Facebook duim. Oftewel: een “vind ik leuk” shirt. 

Kinderkleding om zelf te maken: een "vind ik leuk" shirt Hiervoor heb ik een patroon gemaakt dat je kunt gebruiken. Je kunt het kopiëren naar Word, bepalen hoe groot je het moet zijn en dan printen.  Knip de duim uit en het patroon is klaar.


De afdruk op het shirt kun je maken met flockfolie (hoe flockfolie werkt lees je hier) of met textielverf, beide te koop bij fourniturenzaken en hobbywinkels. Werk je met verf dan kun je de ster op de stof tekenen en vervolgens schilderen met verf. Ik werkte met flockfolie, dat is echt heel simpel, je trekt de figuur met permanentstift over op de flockfolie, knipt het uit en strijkt het op.

Kinderkleding om zelf te maken: een "vind ik leuk" shirt

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids