Jongenskamer voor een treinen-fan

“Mama, ik ben echt zooooo gek op treinen, weet je dat?” Ja, dat weet ik. Zoonlief is gek op alle voertuigen, maar treinen staan met stip op 1. Tijd voor treinenkamer dus. Of beter gezegd, treinenhoek, want voorlopig delen broer en zus hun kamer nog.

Jongenskamer voor een treinen-fan

Boven zijn bed kwam de metalen treinplaat, die we een tijdje geleden kochten bij een popupstore in de buurt. Ernaast hangt een plaat van Europa uit mijn oude bosatlas, met daarop de belangrijkste treinroutes.

Jongenskamer voor een treinen-fan

Op het hoofdeinde van zijn bed monteerden we met dubbelzijdig tape een stuk houten treinbaan, waarop hij iedere dag andere treintjes kan zetten.

Jongenskamer voor een treinen-fan

Op zijn kussensloop heb ik een treintje gemaakt, een simpel klusje. Ik printte dit patroon van Bea Original op A4 formaat, speldde het op een stevige stof en knipte het uit. Vervolgens speldde ik het op een kussensloop, zette het eerst vast met een rechte steek een paar milimeter van de rand van de trein en werkte het af met een zigzagsteek langs de rand. De afwerking is niet super netjes, maar daardoor juist speels. Het dekbed kocht ik een paar jaar geleden bij de Hema.

We zijn nog lang niet klaar, dus we hebben nog een heleboel trein spulletjes op de verlanglijst.

Jongenskamer voor een treinen-fan
Met dit tape van Donkey bij Fonq maak je snel een treinbaan.

image

image

Met een muursticker heb je meteen het juiste effect, zoals deze van Bol.com.

image

Er zijn allerlei dekbedden met treinen te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Leestips

Voor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderen wpid-moestuintje-2.0.jpg.jpeg Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie diy vlaggetjes Verjaardagsballonnen Het strand als thema voor de kinderkamer of babykamer 101 organizing tips voor een opgeruimd huis met kids wpid-diy-mondriaan-schilderij-in-favoriete-kleur.jpg.jpeg

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids