Uit eten met kinderen: kindvriendelijk restaurant MOJA in Amsterdam Oost

Dit weekend gingen we naar kindvriendelijk restaurant MOJA in Amsterdam. Deze fijne horecagelegenheid met speelhoek en speeltuintje ligt verstopt aan het water van Steigereiland. 

Ik had al van verschillende vrienden enthousiaste verhalen over restaurant MOJA gehoord. Het heeft binnen een mini indoor speeltuin en buiten op het terras een speeltuintje voor de kids. Het terras zelf is omgeven door water. Dat klinkt alvast goed! Toen eigenaresse Adri ons uitnodigde om langs te komen, waren we dus heel nieuwsgierig.

Update: vanwege corona is MOJA gestopt. De eigenaars willen dolgraag later weer ergens verder gaan. 

Uit eten met kids: kindvriendelijk restaurant MOJA in op Steigerland op IJburg in Amsterdam Oost

Uit eten met kinderen: kindvriendelijk restaurant MOJA in Amsterdam Oost

MOJA ligt op Steigereiland, een van de eilanden van IJburg. Overal is water en verscholen achter het riet liggen de steigers waar het eiland naar vernoemd is. Wij waren er op een mooie dag en dan is IJburg net een camping. Er waren allemaal buurtbewoners aan het zwemmen en met bootjes in de weer. Daar krijg je dus meteen een vakantiegevoel van 🙂

Uit eten met kids: kindvriendelijk restaurant MOJA in Amsterdam Oost

Heel veel spelen

De kinderen renden meteen naar de speelruimte. Er waren meer kinderen, dus ze hadden meteen vriendjes om mee te klimmen en rennen.

indoor speelruimte van restaurant MOJA

De speeltuin buiten is ideaal voor kleine kindjes. Er zit een hek omheen, waardoor kleintjes er niet vandoor kunnen gaan. Naast MOJA is ook nog een openbaar houten speeltuintje, onze kids gingen daar ook heen met hun nieuwe vrienden.

speeltuin van restaurant MOJA

Ook de steigers en het riet rondom het restaurant zijn natuurlijk heerlijk voor wat oudere kinderen. Zoonlief nam hier tussen al het spelen door even pauze 🙂

steigers op Steigereiland op IJburg

Zuid Afrikaans eten

Het motto is “Happy kids, happy parents”, dat klinkt alvast goed! De kinderen krijgen eerst te eten en gaan daarna spelen. Daardoor kun je vervolgens rustig genieten van het eten en met elkaar praten. Kinderen kunnen kiezen tussen hamburgers, hotdogs, kipreepjes, tosti en quesadilla. Die van ons zijn gek op hotdogs, dus dat hadden ze snel besloten.

kindermenu bij restaurant MOJA

Op de kaart staan heerlijke huisgemaakte gerechten. De roots van Adri en haar medewerkers liggen in Zuid Afrika en dat zie je in de Boboti Spring rolls en langzaam gegaarde burgers terug. We begonnen met een fijn borrelplankje.

borrelplankje bij restaurant MOJA

Vervolgens gingen we allebei voor een burger, de ene lam en de andere rund, maar er zijn ook vegetarische opties. De burgers zijn van “pulled meat” gemaakt, heel erg lekker. Terwijl je in veel restaurants blij mag zijn met een blaadje sla, wordt er hier bij het hoofdgerecht een flinke portie seizoensgroenten geserveerd.

burgers bij restaurant MOJA

Binnen en buiten

Aangezien wij MOJA bezochten op een stralende dag, hebben we alleen buiten gezeten. Het terras is aan alle kanten omgeven door water. De rode en witte meubels geven het een moderne Amsterdamse look. Op de achtergrond zie je de BH-brug liggen, zoals de Enneüs Heermabrug in de Amsterdamse volksmond heet.

het terras van MOJA in Amsterdam

Het uitzicht op de BH-brug, zoals de Enneüs Heermabrug op IJburg in de Amsterdamse volksmond heet. 

Binnen is de inrichting strak en industrieel, passend bij het naastgelegen woonwarenhuis Design020. Het blauw, turkooise en camel past heel mooi bij de vele planten in het restaurant. Door de grote ramen heb je ook binnen zicht op het water buiten.

interieur restaurant MOJA interieur restaurant MOJA

Meer weten

Op zo’n warme dag vergeet je tijd helemaal, de kinderen waren aan het spelen en wij genoten op het terras. Toen ze dan uiteindelijk toch echt mee naar huis moesten kwam er flink protest. We moesten de kids beloven om snel weer terug te komen. Gelukkig had de jongen achter de bar ook nog een oplossing: een lolly voor onderweg. Toen waren de kinderen schoorvoetend bereid om mee naar huis te gaan.

MOJA ligt op Steigereiland op IJburg, verscholen achter woonwarenhuis Design020. Je kunt buiten langs lopen, maar MOJA is ook bereikbaar vanuit Design020. Je kunt ook een kinderfeestje organiseren bij MOJA.

Met de auto neem je afslag s114 van de A10 Oost. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je tram 26 nemen. Een fietstocht vanuit de stad is natuurlijk ook heerlijk op een mooie dag.

het terras van MOJA in Amsterdam

Leuk met kids een pagina over Amsterdam met kinderen! Daar vind je alles op een rijtje: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants, kinderfeestjes en nog veel meer in Amsterdam voor gezinnen met kids. De informatie is zowel voor bezoekers als voor locals. Zoek je meer leuke restaurants, kijk dan even naar de pagina over horeca op Leuk Met Kids.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids