Kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën

Vorig jaar ontdekten Cathelijne en haar gezin een heel fijne stek aan de voet van de Pyreneeën: Domaine de Marque. Rust, ruimte, gezelligheid en een prachtige omgeving, oftewel een heel fijn vakantieadresje! Cathelijne neemt je mee naar deze kindvriendelijke camping met safaritenten en gîtes in de Pyreneeën. 

Op ongeveer 1200 kilometer van huis vind je ruimte, een ontspannen sfeer, kleinschaligheid en gastvrijheid, voor ons de optimale vakantie. Na een lange reis met een overnachting in de buurt van Limoges, werden we gastvrij ontvangen in de gîte die we geboekt hadden.

kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën

Gîtes, safaritenten en een kampeerveld

Het domaine bestaat uit glamping tenten met en zonder eigen sanitair en daarnaast een aantal gîtes in de prachtig gerestaureerde boerderij. Ook ben je welkom met een eigen tent of caravan om op het ruim opgezette kampeerveld te verblijven.

gîte op kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
romantische franse inrichting

Prachtige oude bomen zorgen voor de nodige schaduw en er zijn de bevestigingspunten voor schommels en hangmatten. Even tot rust komen in een hangmat, terwijl de kids schommelen, hutten bouwen of trampolinespringen. Het ultieme vakantiegevoel!

safaritent op kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën

Zwemmen en spelen

Ook is er in het midden van het kampeerveld een opzet zwembad voor verkoeling. Wij twijfelden bij het boeken of een ‘echt’ zwembad niet veel leuker zou zijn, maar het bleek een prima alternatief.

zwembad van kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
Spelen op kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën

Aan de zijkant van het terrein achter hekken staan een paar ezels. Een aantal keer per week worden deze ezels verzorgd. Kinderen kunnen helpen met borstelen, eten geven of gewoon een stukje met ze rondlopen. Verder lopen op het terrein poezen en een hond, die allemaal even lief zijn. Een waar paradijs voor kids die van dieren houden.

de ezels verzorgen

En ondertussen zit jij rustig aan de koffie, terwijl je ze met een schuin oog in de gaten houdt. Door de kleinschaligheid is het geheel zeer overzichtelijk. Wel zo prettig.

water sliden

Lekker eten

In de avond bestel je verse broodjes voor de volgende ochtend. Een aantal keer in de week kan je aanschuiven bij de table d’hôtes. Eenvoudige, smaakvolle gerechten, een goed glas wijn en gezellige gesprekken. Als de kids niet langer aan tafel kunnen zitten wordt er verstoppertje gespeeld met de dochters van de eigenaren. De dag eindigt met gezelligheid rond het kampvuur.

Table d'hôtes op kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
Frans ontbijt

De omgeving

Als je dan toch op pad wilt, is er ook in de omgeving voldoende te doen. In de directe nabijheid van het domaine is een aantal leuke dorpjes en markten. Het kunstenaarsdorpje Carla Bayle is bijvoorbeeld heel mooi. Op ongeveer een uur rijden ligt Toulouse, een levendige stad met gezellige winkelstraten en pleinen.

kunstenaarsdorpje Carla Bayle in de Pyreneeën
Toulouse

Daarnaast zijn natuurlijk de Pyreneeën vlakbij. Dat is heel fijn voor een wandeling in de op hoogte, voor het echte berggevoel. Overigens is dat ook heerlijk koel op hete dagen.

kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
zonnebloemen

Meer weten 

Wil je meer weten over deze kindvriendelijke camping met safaritenten en gîtes in de Pyreneeën in Zuid Frankrijk? Kijk dan even op de website van Domaine de Marque. Het domein ligt in Artigat in het departement Ariège in de Midi-Pyrénées, op 1241 kilometer van Amsterdam.

Mocht je Zuid Frankrijk erg ver vinden om naartoe te rijden met kinderen, dan kun je ook overwegen om de Thalys en/of TGV te boeken bij NS International. Voor je vervoer ter plekke kun je dan een auto huren.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer kindvriendelijke vakantietips in Frankrijk, waaronder heel veel campings.

kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids