Klein is het nieuwe groot: sparen voor je kind en bijdragen aan een mooie wereld bij Triodos


De komst van een kind zet je extra aan het denken over de wereld waarin je kleine koter gaat opgroeien. Een manier om bij te dragen aan die wereld is het openen van een duurzame spaarrekening voor je kleine. Bij een bank die niet investeert in wapens en kinderarbeid, maar in duurzame projecten. Triodos, zo’n duurzame bank, weet dat gevoel heel mooi samen te vatten in een filmpje dat deze week verscheen. Het filmpje heet “Klein. Het nieuwe groot.” Triodos zegt ermee “Als het over de economie gaat, wachten we op iets groots, maar de kracht is aan klein. Door een bank te kiezen die je geld investeert in goede projecten maak je de wereld mooier.” Mooie gedachte en heel erg waar.
20131012-122327.jpg
Ik heb er regelmatig over nagedacht om over te stappen naar Triodos, maar ik ben echt te lui om mijn betaalrekening over te zetten en ook alle automatische incasso’s. Toen ik voor mijn net geboren zoontje een spaarrekening wilde openen was de keuze een stuk makkelijker: dat werd Triodos. Sparen voor mijn kind en tegelijkertijd investeren in de wereld waarin hij opgroeit. Toen heb ik gelijk maar een spaarrekening voor onszelf geopend.

En die betaalrekening met die incasso’s? Ik heb gehoord dat er een wetsvoorstel in de Tweede Kamer ligt dat er voor zorgt dat je bij overstappen je rekeningnummer kunt behouden. Net zoals bij je mobiele telefoon, waarbij je je telefoonnummer kunt houden als je overstapt naar een andere provider. Bij overstappen naar een nieuwe bank heb je dan dus geen gedoe dus meer met incasso’s die je moet veranderen. Zodra dat geregeld is mijn luiheid ook geen belemmering meer om helemaal over te stappen.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.