Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken

Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Toegegeven, ik had nogal ingewikkelde eisen. Ik wilde namelijk een groene koekoeksklok die geen geluid maakt. Want dat geluid van een koekoeksklok is overdag misschien leuk, maar ’s nachts niet. En dan wilde ik ook nog een klok die niet te duur is en liefst tweedehands. Toen ik niks kon vinden besloot ik onze eigen koekoeksklok te knutselen. Want de keuken kon wel wat extra groen gebruiken!

Vooraf

Zo knutselen we de koekoeksklok

Deze witte klok is van Karlsson Pure, ik kocht hem jaren geleden bij Bol.com. De buitenrand bleek van karton te zijn en de cijfers en wijzers zijn van hout. Beide kun je dus prima verven. Met een mini schroevendraaier schroefde ik de klok voorzichtig open.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Ik verfde de klok met Flexa Mooi Makkelijk in de kleur 85% tijm, omdat ik dat nog had staan. Maar hobbyverf was ook prima geweest. De verf bracht ik heel dun aan in vier lagen. Dat ging vrij snel, omdat de verf snel droogt. Voor de buitenkant gebruikte ik een roller, voor de cijfers en wijzers een dun penseeltje. Nadat alles goed gedroogd was, schroefde ik de klok weer in elkaar.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

De klepel maakte ik van een ronde houten onderzetter (Pipoos), die ik ook groen verfde. Heel voorzichtig draaide ik een schroefoogje van 8 millimeter (Pipoos) in de onderzetter. Er op plakte ik een vogeltje dat ik ooit als kersthanger kocht (Dille & Kamille). Aan een doorzichtige draad reeg ik de kralen van een oude kersthanger, die ik eerder al in dezelfde kleur groen verfde. Onderaan deze draad bevestigde ik de “klepel”.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Zowel de klok als de draad met klepel hing ik op de schroef aan de muur. Het is even meten, dan beginnen de kralen precies onder de klok.

Van de buuf kregen we een leuk vintage potje met een vogeltje dat er prachtig bijpast.

Van de buuf kregen we toevallig een leuk vintage potje, met een vogeltje er op, dat er prachtig bijpast.

Verder lezen

Wil je meer inspiratie voor de woonkamer en keuken? Kijk dan hier verder. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig interieur inspiratie.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids