De leukste kinderboerderijen in heel Nederland


Een kinderboerderij is eigenlijk het eerste uitje dat leuk is voor baby’s, dreumesen en peuters. Jammergenoeg is lang niet iedere kinderboerderij even leuk en schoon. Daarom in dit artikel een heleboel leuke!

Leuke kinderboerderijen in heel Nederland

In Naarden zit De Pluimgraaf (Korte Bedekteweg 1 Y), een leuke kinderboerderij aan de rand van Naarden Vesting, met naast dieren heel veel driewielers. Als de kids moe zijn na het bezoek aan de kinderboerderij kun je een mooie wandeling om de vesting heen maken en lekker koffie drinken in Naarden Vesting, waar ook wat leuke winkeltjes zitten.

Kinderboerderij Dondertman in Holten (Meester Bosweg 5) is totaal anders dan je gewend bent als je in de Randstad woont. Het is een gigantisch terrein, waar je van de ene groep dieren naar de andere wandelt.  Voor de kids staan er bolderkarren, een groot succes in ons geval. Je moet hier wel een kleine toegangsprijs betalen, maar dat is niet zo gek bij zo’n groot terrein. Behalve een kinderboerderij is er ook een speeltuin. Naast de kinderboerderij is een restaurant met speelkelder. In een huisje konden we konijntjes aaien, heel leuk.

Geitenboerderij de Ridammerhoeve zit in het Amsterdamse Bos (Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen). Behalve geiten zijn er nog veel meer dieren, het is eigenlijk een volwaardige kinderboerderij. Ook leuk is de speeltuin met babyschommels, waar kinderen al vanaf heel jong in kunnen. Op de geitenboerderij kun je allerlei huisgemaakte producten kopen en andere lekkere dingen. Ook leuk is om het te combineren met een wandeling in het Amsterdamse Bos.

Jeugdland in Amsterdam Oost (Valentijnkade 131) is een kinderboerderij, met herten, ezels, paardjes, geiten, konijnen, cavia’s, kalkoenen en parkieten, maar er is nog veel meer: een grote speeltuin met kabelbaan over het water, een plek om hutten te bouwen, een moestuin, een kantine. Jeugdland is een idyllisch groen plekje met wilde bloemen, schattige hekjes en paadjes en een fantastische oude rode tractor.

Kinderboerderij Sneek heeft behalve dieren ook een terras, speeltuin, zandbak, airtrampoline, tractoren en een watertuin. Voor slecht weer is er ook een speelzolder.

Stadslandgoed de Kemphaan in Almere (Kemphaanstraat 1) is geen echte kinderboerderij, maar je hebt er wel veel dieren. Je kunt er gratis naar de aapjes van de Stichting AAP kijken en in de weides staan koeien, varkens, schapen en geiten. Ook is er in landgoedwinkel. Verder is er een bos waar je kunt wandelen, een grote speeltuin en Klimpark Fun Forest. Hier zit ook Almere Jungle, daar kun je op alle werelddelen bijzondere dieren en prachtige bloemen kijken en lekker spelen.

Stadskinderboerderij Essesteijn in Voorburg (Essepad 8) is een mooie kinderboerderij midden in de stad. Ook leuk: de Vliegermolen staat ernaast, een ouderwetse molen, daar worden veel kleintjes heel enthousiast van.

Museumdorp Orvelte is een dorpje met oude Drentse boerderijen, maar er is ook een kinderboerderij met speeltuin en een kindvriendelijk restaurant.

Wat is jouw favoriet? Ik hoor het graag via het reactieveld onder dit bericht!


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.