Mooie acties om elkaar te helpen, ook voor kinderen

Wat zijn er veel hartverwarmende initiatieven in deze heftige tijd, vaak ook nog door kids verzonnen. Ik laat er hier een aantal van deze acties om elkaar te helpen zien. 

Hulp aan zorgverleners

Voor zorgverleners is er een nieuw fonds: Geef voor Zorgverleners. Als helden in de zorg zelf Corona krijgen, zorgt dit fonds dat ze niet ook nog financiële problemen krijgen. Kun jij wat missen, dan kun je ze steunen via geefvoorzorgverleners.nl.

Hulp aan kinderen

Normaliter zou het Nationaal Fonds Kinderhulp langs de deuren gaan, maar dat kan natuurlijk niet. Ze collecteren digitaal, omdat ze de kinderen die opgroeien in armoede juist nu graag willen voorzien van knutselpakket, bordspelletje of laptop. Ga naar Kinderhulp.nl om te doneren of je eigen digitale collectebus te maken.

Stichting Jarige Job geeft arme kinderen uit voedselbankgezinnen in Nederland een verjaardagsfeestje. Gewoon met kado’s, slingers en traktaties. Mooi initiatief toch? Op de website van Jarige Job vind je meer info.

Mooie acties om elkaar te helpen | stoepkrijttekeningen om elkaar vrolijk te maken

Creatieve initiatieven

Acties om te helpen hoeven niet groot te zijn, het kan ook een gebaar zijn. Zoals deze leuke Instagram challenge. Kies een woord uit “IF MANY LITTLE PEOPLE, IN MANY LITTLE PLACES, DO MANY LITTLE THINGS, WE CAN CHANGE BIG” en beeld het uit. De foto’s worden verzameld door de kids van de mensen achter Banana Surfboard en gebundeld in vrolijke collages, waarmee ze aandacht vragen voor een schone zee. Corrien en ik hadden een gezellige anderhalve meter date, terwijl de meiden IF en WE vormden.

Prachtig zijn ze: stoepkrijttekeningen op straat, waarmee kinderen buurtgenoten een hart onder de riem steken. Dit vlinder kunstwerk kwamen we tegen op straat, zo mooi. Stoepkrijttekeningen kunnen echte kunstwerkjes zijn. Een kunstwerkje waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening! Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

Tip: maak een foto van je kinderen bij de stoepkrijt tekening. Daarvan kun je een leuk kaartje maken om vrienden of familie een fijne feestdag te wensen. Je kunt ook een kaartje sturen via Omapost. Je kunt via hun een kaartje sturen aan je eigen opa en oma. Maar je kunt ook iemand een kaartje sturen die je niet kent, maar wel heel graag jouw kaartje ontvangt.

Kunst kan laten zien wat voor kansen er zijn voor een mooiere wereld. Daarom vraagt SDG Nederland aan kinderen om hun werelddoelen op een creatieve manier te laten zien. De mooiste creaties krijgen een plek in onze wegwijzer en in de tentoonstelling One Planet van het Museon.

Mooie acties om elkaar te helpen | "IF MANY LITTLE PEOPLE, IN MANY LITTLE PLACES, DO MANY LITTLE THINGS, WE CAN CHANGE BIG"

Lokale ondernemers

Het zijn heftige tijden voor lokale ondernemers. Voor deze lokale ondernemers zijn er georganiseerde acties om te helpen, maar je kunt ook zelfstandig wat doen.

Voor horeca is het een hele moeilijke tijd. Ze hebben wel kosten, maar niet of nauwelijks inkomsten. Je kunt je favoriete restaurant steunen door een tegoedbon te kopen. Dat kan bij veel restaurants rechtstreeks via email of social media. Je kunt ook een bon kopen via Helpdehoreca.nl, daar zijn veel restaurants bij aangesloten. Bij sommige bonnen blijft er wat aan de strijkstok hangen, maar dat is hier niet het geval. Ik heb het nagevraagd bij een restaurant in de buurt: zij krijgen het gehele bedrag van de bon. Je betaalt alleen 29 cent transactiekosten. Restaurants krijgen het bedrag eens per maand uitgekeerd.

Winkels zijn weliswaar open, maar het advies van de overheid is om zo veel mogelijk thuis te blijven. Veel winkels laten op Instagram en Facebook zien wat ze allemaal voor leuke dingen hebben. Dat bezorgen ze vervolgens in hun eigen buurt aan huis. Als je iets zoekt kun je ze natuurlijk ook altijd even een berichtje sturen of zij het misschien hebben. Ik kijk sowieso altijd even eerst bij mijn favoriete winkels in de buurt, voordat ik het online bestel. Nu kost dat misschien ietsje meer moeite, maar hoe leuk is het als winkeliers op hun fiets prachtig ingepakte pakketjes komen thuisbezorgen? Zo kun je jouw winkeltjes steunen, zodat ze er na de crisis ook nog zijn.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids