Netflix series voor vrouwen, niet te spannend, ook leuk voor samen

Ik weet het, er zijn vrouwen die wel van spannende series houden. Maar ik niet en veel van mijn vriendinnen ook niet. Daarom deel ik mijn favoriete Netflix series voor vrouwen, die niet te spannend zijn. Natuurlijk zijn ze ook leuk voor mannen, of om samen met je partner te kijken.

Yep, ik vind films en series al snel eng. Dus ik ben altijd op zoek naar series die niet eng of spannend zijn zijn. Gewoon leuke dramaseries, romantische komedies of docudrama’s. Oftewel, de stereotype Netflix series voor vrouwen 😉

Netflix series voor vrouwen, niet te spannend, ook leuk voor samen. Ik weet het, er zijn vrouwen die wel van spannende series houden. Maar ik niet en veel van mijn vriendinnen ook niet. Daarom deel ik mijn favoriete Netflix series voor vrouwen, die niet te spannend zijn. Natuurlijk zijn ze ook leuk voor mannen, of om samen met je partner te kijken.

Series die spelen in de stad

Un Cuento Perfetto is een Spaanse miniserie. Over Margot die worstelt met haar rijke afkomst en haar bruiloft ontvlucht. En David die juist zijn best doet om een bestaan op te bouwen. Toch worden ze vrienden en al snel verliefd.

Emily in Paris is super cliche, maar toch heerlijk, alleen al door de beelden van Parijs. De hoofdrol is voor fashion icon Emily, die bij de vestiging van een reclamebureau in Parijs gaat werken. Eerst jaagt ze alle Fransen tegen zich in het harnas, maar uiteindelijk maakt ze natuurlijk vrienden.

Tales of the City speelt in de queer community van San Francisco. Als Mary Ann na twintig jaar terugkomt is niet iedereen daar blij mee. Allerlei mensen blijken een complex verleden te hebben. Een inkijkje in een wereld die je waarschijnlijk niet kent, maar ook een meeslepende serie.

Partner Track gaat over jonge advocaten die partner willen worden op een groot kantoor in New York. Alle stereotypen worden uit de kast gehaald. Wel jammer dat het met een cliffhanger eindigt, maar er geen tweede seizoen komt.

L’Agence L’Immobilier de Luxe en Famille is een realityserie over een makelaarsfamilie die zich richt op het luxe segment. En jij mag mee kijken bij bezichtigingen, in het bedrijf en in de familie. In eerste instantie in Parijs, later aan de Franse Zuidkust en vervolgens ook in andere luxe oorden. Hoeveel er in scène is gezet, dat blijft de vraag.

Series die spelen op het platteland

Bijna al deze Netflix series gaan over vrouwen die (terug) verhuizen van de stad naar het Amerikaanse platteland. Kennelijk een groot thema in de VS en het geeft heerlijke feelgood televisie.

In My life with the Walter Boys verhuist tiener Jackie van New York naar het platteland van Colorado, nadat haar ouders plotseling overleden zijn. Ze komt in een groot gezin terecht, met veel jongens. Dat is even wennen.

In Chesapeake Shores keren opeens alle broers en zussen terug naar een groot gezin in Maryland. Ook moeder die al jaren weg is, komt terug. Een feelgood serie met een heel herkenbaar dorpsgevoel.

In Sweet Magnolias zijn Maddie, Helen en Dana Sue al sinds hun jeugd vriendinnen. In het stadje Serenity in South Carolina heeft iedereen een verleden met elkaar. De kerk en religie spelen een grote rol in deze serie, wat een interessant inkijkje in het Amerikaanse plattelandsleven geeft.

Virgin River gaat over verpleegkundige Mel, die verhuist van Los Angeles naar het platteland van Californië, en daar behoorlijk moet wennen. Gelukkig is er al snel een nieuwe liefde, maar dit platteland is ook wat duisterder dan verwacht. Waar de overige series op het platteland behoorlijk kabbelen, gebeurt er in deze serie heel veel. Het is af en toe erg spannend, maar door het mooie verhaal bleef ik toch kijken.

Historische Netflix series voor vrouwen

Bridgerton staat natuurlijk boven aan de hitlijsten. Deze sexy serie en boekenreeks spelen in het Regency tijdperk aan het begin van de 19e eeuw. De familie Bridgerton heeft vier zoons en vier dochters, die allemaal op enig moment moeten trouwen. Denk aan debuterende dames, grootse ballen en heimelijke ontmoetingen. En een literaire roddelkrant, die de adel behoorlijk op zijn kop zet. Ook een mooie kwinkslag: in deze interpretatie wordt de adel gevormd door mensen van alle kleuren. Heb je alle seizoenen gebinged, dan kun je de prequel Charlotte kijken.

Die Kaiserin is een moderne interpretatie van Sissy. Een Duitse productie over de Oostenrijkse keizer Frans. Hij trouwt halverwege de 19e eeuw met Elisabeth van Beieren, die maar niet in de voor haar geschetste hokjes wil passen. Ook dit is een meer sexy interpretatie dan degene die we in onze jeugd keken.

Downton Abbey vertelt over een gezin met drie dochters, die het familie landgoed begin 20e eeuw niet kunnen erven. Een serie met veel intrigerende karakters. Ook hier komt een stoet aan huwbare mannen langs. Ondertussen volg je de vroege emancipatie van vrouwen en arbeiders. Bovendien speelt de serie voor, tijdens en na de Eerste Oorlog. Ongemerkt krijg je geschiedenisles dus, ook wat betreft de mode. Deze serie heeft lekker veel seizoenen en ook een paar films.

Moderne adel en koningshuizen

The Crown gaat over het Britse koningshuis vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vrij recent. Ondanks dat de serie gedeeltelijk fictie is, leer je toch veel over het koningshuis en de politiek. En ondanks dat je weet wat er ongeveer gaat komen, is de serie toch verslavend.

Young Royals is een Zweedse koningshuis serie. Op een kostschool ontdekt de prins Wilhelm dat hij gay is. Als hij vervolgens onverhoopt kroonprins wordt, dan staat zijn wereld op zijn kop. Een prachtige serie voor wie van Scandinavische dramaseries houdt.

Nog meer Netflix series voor vrouwen

Komende tijd voeg ik meer series toe. Dus kom zeker nog een keer terug op zoek naar Netflix series voor vrouwen!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids