Recept voor koekjes om te bakken met de kinderen

Samen koekjes bakken is ontzettend leuk voor kinderen. Dit is ons favoriete recept voor koekjes om te bakken met kinderen. Een makkelijk recept voor zandkoekjes. Zonder eieren er in, zodat de kinderen het deeg in hun mond kunnen stoppen zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Door de bruine basterdsuiker zijn de koekjes toch hartstikke lekker. Leuk voor op een regenachtige of koude dag!

Ingrediënten voor een volle bakplaat met koekjes: 200 gram bloem (evt volkoren), 80 gram bruine basterd suiker (of ahornsiroop), mespunt zout, 130 gram boter.
Mogelijke extra ingrediënten: chocolade, marsepijn, gekonfijte gember, stukjes banaan.
Andere benodigdheden: mengkom, deegroller of schone fles, vormpjes of een rond bakje.

Recept voor koekjes om te bakken met de kinderen

Doe de bloem, basterdsuiker en zout in de mengkom. Snijd de boter in stukjes en kneed die er doorheen, tot je een mooie bal kunt vormen. Leg dit een kwartiertje in de koelkast, als de boter op kamertemperatuur was wat langer. Haal de bakplaat uit de oven en vet die in of bekleedt hem met bakpapier.

Als je het deeg uit de koelkast haalt, verwarm dan de oven voor op 160 graden. Maak de bal plat met de deegroller, op een schoon aanrecht of op een stuk aluminium folie. Het koekjesdeeg moet een halve tot een hele centimeter dik zijn. Nu kun je met de kids de vormpjes gaan uitsteken. Voor kerst kun je sterren gebruiken en wil je kerstkransjes maken, dan kun je een rondje uit het midden halen.

Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten in de oven.

Recept voor koekjes om te bakken met de kinderen

De koekjes hoeven niet helemaal hard te zijn, als ze afkoelen worden ze hard. Het deeg moet wel droog zijn. Je controleert dit door er met een satéprikker in te prikken, als het niet plakt zijn ze klaar. Dan nog een potje thee zetten en gezellig samen koekjes eten!

De koekjesvormpjes die ik hebt gebruikt zitten in een roller en zijn van J.I.P.. Het servetje met de vogeltjes komt van Dille en Kamille.

Geen zin om het deeg zelf te maken? Voor Havermoutkoekjes van Koopmans heb je ook geen ei nodig. Als je kind allergisch is voor (koe)melk dan kun je de boter vervangen voor geitenboter of plantenmargarine en de melk voor amandelmelk of geitenmelk.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids