Retro popje met een mooi verhaal

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Toegegeven, dochter en ik vinden dit popje ook gewoon prachtig, maar speelgoed met een mooi verhaal is altijd extra leuk. Het popje komt uit Japan, waar het in 1971 voor het eerst geproduceerd werd, geen wonder dat het me doet denken aan mijn eigen speelgoed.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Nadat de productie gestopt was is het popje jaren later door Lapin & Me weer nieuw leven ingeblazen, in de oorspronkelijke Japanse fabriek, waar het met de hand beschilderd en gespoten wordt.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Het popje is er in een aantal varianten. Er zijn heel veel verschillende kleuren staande poppen, met een beweegbare nek, met oortjes of met muts. Wij gingen voor de spaarpot, daar kan dochterlief over een tijdje ook “centjes” in stoppen.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Dat je er zo’n leuke doos bij krijgt maakt het natuurlijk extra leuk, die bewaren we als opberger.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

De Woodland Doll van Lapin & Me is in allerlei varianten te koop bij Bol.com.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding