Samen op ontdekkingsreis in eigen stad: daarom is het zo leuk

Zoon en ik vinden het allebei fantastisch: op ontdekkingsreis in eigen stad. Hij geniet omdat alles nieuw is en ik zo mogelijk nog meer omdat ik zijn observaties zo leuk vind. Iedere stad heeft prachtige plekken en gelukkig ook heel veel speeltuintjes en kindvriendelijke lunchtentjes om even uit te rusten. Op ontdekkingsreis dus!

samen op ontdekkingsreis in eigen stad

We stappen samen op de fiets of in de tram en kijken waar we uit komen. Natuurlijk heb ik vooraf wel een idee waar we ongeveer heen zullen gaan, maar het loopt altijd anders dan ik van tevoren bedenk. Zoonlief geeft onderweg aan wat hij wil en juist dat maakt het zo leuk.

Als we door de stad lopen benoemt hij alles wat hij ziet en vraagt natuurlijk waarom het zo is. Ik leer hem van alles over de stad waar ik zo veel van hou en laat hem de plekken zien die ik mooi of bijzonder vind. Op zijn beurt leert hij mij van alles, want ook al woon al bijna 20 jaar in de stad, ik leer de stad helemaal opnieuw kennen door zijn kinderogen.

Gister gingen we weer, lekker op de fiets, want het zonnetje scheen. Zoonlief is gek op voertuigen, dus de tocht leidt doorgaans langs trams, treinen en bussen. Op onze route kwamen we een pontje tegen, de “tramboot” noemde hij het, want de tram heeft hetzelfde logo. Terwijl we wachtten op de boot kletstte hij honderd uit en stelde eindeloos veel vragen. Over waarom het pontje geluid maakt, waarom het remt, wat die gele dingen in het water zijn en wat de andere mensen op het pontje doen. Aan de overkant fietsten we door een oud dorpje in de stad, vanzelfsprekend niet zonder te stoppen bij een speeltuin en lekker boerenbrood met kaas voor de thuisblijvers te halen.

Onderweg halen we altijd wat lekkers. Dit keer coffee to go, mueslibollen en een ijsje, omdat we dat met uitzicht op het water en de bootjes konden opeten. Soms gaan we ook lekker ergens lunchen, in een restaurantje met speelhoek en leestafel, voor het betere “mom and the city” gevoel 😉

Na zo’n tocht zijn we er allebei even helemaal uit geweest. Dit gaan we nog heel lang volhouden, samen op ontdekkingsreis in eigen stad!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids