Haarlem met kids: winkels, restaurants en uitjes

Haarlem is een ontzettend leuke stad om heen te gaan met de kids. Het stikt er echt van de kinderwinkels, restaurants met speelhoek en andere leuke plekken. Vriendin Corrien groeide er op en komt er nog veel, ik vraag haar regelmatig naar haar favoriete plekken. Lees snel mee!
Haarlem met kids: winkels, restaurants en uitjes

Het is ontzettend leuk voor kinderen om een stad op de fiets te leren kennen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes, een kinderfiets kun je bijboeken.

Pippa’s (Stationsplein 64) is een restaurantje en afhaal met zoveel mogelijk biologische en streekproducten, met speelhoek met grote treinbaan en regelmatig kinderactiviteiten. Jetties (Kruisweg 57) is een gezellige koffie thee lunch tent vlakbij CS, met allemaal biologisch spul en ook wat kinderdingen op de kaart. MiniMarkt (Kruisstraat 11) is een soort warenhuisje voor ouders en kinderen. Met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel, kleding, cadeaus voor kids en papa’s en mama’s. Met merken als Engelpunt, Way to Play, Nobodinoz, A Little Lovely Company, Blafre, Bloomingville, Greentoys, Maileg, Plantoys, Ferm Living en Milestone babycards.

Op zaterdag is er markt op de Grote Markt, met al generaties lang een stroopwafelkraam, voor super verse stroopwafels zoals je die alleen op de markt eet.

Sissy Boy (Barteljorisstraat 25) heeft leuk speelgoed en kinderkleding van eigen merk, maar ook Petit Louie, Mini Rodini en Tumble ’n Dry. Het kindermerk Vingino (Barteljorisstraat 32) heeft een brandstore in Haarlem.

Tante Steef (Zijlstraat 66) is een leuke speelgoedwinkel, met heel veel houten speelgoed en cadeaus, met merken als Haba, Brio, Plantoys, Djeco, Petit Bateau en Lodger. Ernaast zit Anne & Max (Zijlstraat 68), met lekkere koffie en broodjes, niet special op kinderen gericht. Flying Tiger (Zijlstraat 83) is een winkelketen met allemaal kleurrijke spullen, waaronder veel cadeautjes voor kinderen. Bij Saar Thuis Kids (Zijlstraat 88) verkoopt kinderkleding en cadeaus van merken als Done by Deer, House of Jamie, Bellerose, Mockies en Herschel.

Haarlem met kids: winkels, restaurants en uitjes

Boekhandel De Vries (Gedempte Oude Gracht 27) heeft een uitgebreide collectie kinderboeken. Buba B (Jacobijnestraat 4) heeft retro en vintage, waaronder leuke kleurrijke spullen voor kinderen.

Meneer Paprika (Koningstraat 19) is een “wonderlijk warenhuis”, een super leuke winkel en café in een, het café is eigenlijk een grote speelhoek met treinbaan, duplo, keukentje, poppenhuis en natuurlijk verschoningshoek en kinderstoelen. De winkel heeft speelgoed en kinderkleding van merken als Maileg, Saltwater Sandals, Engelpunt, A Little Lovely Company, heel veel Playmobil en allerlei boeken. Dennis Kids & Living (Koningstraat 32) is een interieurwinkel met mooie merken voor de kinderkamer.

Haarlem met kids: winkels, restaurants en uitjes

Ottomania (Warmoesstraat 22) heeft allerlei 1001 nacht spulletjes, bijvoorbeeld mooie kussens, leuk voor de kinderkamer of op een bankje in de woonkamer. Friethuis de Vlaminck (Warmoesstraat 3) is volgens Haarlemmers de beste Belgische friettent die er is, een piepklein zaakje, dus buiten opeten, maar heerlijk.

Dille en Kamille (Anegang 46) heeft leuke spullen voor in huis, maar ook speelgoed.

Kleine Helden (Barrevoetestraat 6) is een babywinkel met merken als Imps & Elfs, Kik Kid, Kidscase, TumbleNDry, Aden en Anais, Koeka, Sophie de Giraf en Snooze Baby.

Haarlem met kids: winkels, restaurants en uitjes

Krokodil (Gedempte Oude Gracht 84) is een speelgoedwinkel met merken als Corolle, Janod, Lilliputiens, Kapla, Esthex, Froy and Dind en Vilac. Kinderboekwinkel Kiekeboek (Gierstraat 6) verkoopt boeken voor kinderen van 0-18 jaar. Ristorante Novecento (Gierstraat 66) is fijn om even snel een pizza te eten, met kindermenu.

De wereld van Jansje (Grote Houtstraat 45) is een puike cadeauwinkel met leuke dingen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er zit ook een leuk café bij met goeie kaart bij met in de bediening mensen met down syndroom. Room 42 (Grote Houtstraat 159) is een mooie winkel voor zwangerschapskleding van merken als Mamalicious, Queen Mum, Noppies, Supermum, Love2Wait. Room for kids (Grote Houtstraat 164) heeft Nederlandse en Scandinavische kinderkleding van Noppies, Claesens, Name-It, Tumble ’n Dry, Barts en Molo. IJssalon Garrone (Grote Houtstraat 179) heeft al decennia fantastisch Italiaans ijs. In de Grote Houtstraat zitten de grote ketens met kinderafdeling: We Fashion (Grote Houtstraat 28), Zara (Grote Houtstraat 93) en H&M (Grote Houtstraat 95).

Haarlem met kids - winkels, restaurants en uitjes 6

Buiten het centrum

Hello I’m local (Spiegelstraat 4) is een sfeervol boutique hotel op mooie locatie compleet met bedstede en kamers voor 2 tot 14 personen.

Speeltuin Burcht ter Cleeff (Van Dortstraat 3) is een mooie speeltuinvereniging.

De Houthoeve (Hertenkamplaan 3) is een mooie kinderboerderij met hertenkamp en speeltuin in park. Ernaast zit Nurks in de Hout (Hertenkamplaan 1) met onder meer koffie, thee, taartjes, pannenkoeken, broodjes, salades, soepjes, borrel en diner.

Zwembad de Houtvaart (Piet Heinstraat 12) is een mooi statig oud zwembad met historisch gebouw ernaast.

Buiten Haarlem

Hotel Spaarnwoude (Oostbroekerweg 17 in Velsen-Zuid) is een hotel met familiekamers en binnenzwembad,in natuurgebied Spaarnwoude.

De Kidshen & Co (Mollaan 2, Bloemendaal) is een pannenkoekenhuis, met lunch en diner, en met zandbak en allerlei speelgoed.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids