Smoothies van fruit en groente als vitamineboost voor groenteweigeraars

Smoothies van fruit en/of groente als vitamineboost voor kleine groenteweigeraars

Deze smoothies van fruit en groente zijn als vitamineboost voor groenteweigeraars. En welke peuter of kleuter is dat nou niet? Ik deel mijn favoriete recepten. 

Leuk hoor, dat idee van twee stuks groente en twee stuks fruit, maar de praktijk is anders. Fruit gaat prima bij de meeste kinderen, maar groente is een heel ander verhaal. De meer ervaren moeders om me heen verzekeren me dat dit met de jaren vanzelf beter wordt. Ok, niet te moeilijk over doen dus en gewoon blijven aanbieden, maar hoe zorg je dat je kind wel voldoende vitamines binnenkrijgt als hij of zij die groente grotendeels weigert?

Met een smoothie! Ten eerste kun je met wat extra fruit het gebrek aan groente compenseren. Ten tweede kun je groente verstoppen in een smoothie, zodat de kids toch groenten binnenkrijgen.

Smoothies van fruit en/of groente als vitamineboost voor kleine groenteweigeraars

Zo maak je smoothies van fruit en groente

  • Banaan en/of yoghurt zijn een goede basis om de smoothie te binden.
  • Combineer dit met zoet fruit zoals appels, peren, perziken, abrikozen, mango, bessen, etc. Bij AH koop je fruit uit de diepvries, makkelijk om op voorraad te hebben en dus altijd te kunnen variëren.
  • Voeg groenten toe voor extra vitaminen: bleekselderij en wortel combineren goed met de smaak van fruit. Je kunt ook bieten, paprika en tomaten proberen.
  • Als de smoothie te dik is kun je aanlengen met vers vruchtensap of water.

Er zijn weinig momenten dat je kleine groenteweigeraar enthousiast wordt van groenten, maar voor deze smoothie komt hij naar de keuken rennen 🙂

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding