Snelle DIY: van een romper een t-shirt maken


Rompers gaan aan de onderkant vaak kapot, of ze worden te kort maar nog niet te smal. Ook heb je ze soms opeens niet meer nodig, als je kind zindelijk is. Dan kun je er een t-shirt van maken. Bij mij zaten er gaatjes bij de knoopjes onderaan deze romper, maar ik vond hem nog zó mooi.

Eerder maakte ik al met een oud t-shirt een rand onderaan de romper. Nog veel sneller is het om een koordje of bias bandje onderaan een romper te zetten. Dit kan alleen als de romper lang genoeg is.
Snelle DIY: van een romper een t-shirt maken
Knip de onderkant van de romper af, waarbij je zo veel mogelijk lengte overhoudt. Speldt het band er op, zodat je de romperstof goed bedekt. Naai dit vast met een rechte stretchsteek (die kun je in het boekje van je naaimachine vinden). Kies een leuke opvallende kleur naaigaren, ik gebruikte neon roze van de Hema. Ik gebruikte een koordje van Petit Pan, de romper was van Kidscase.

Snelle DIY: van een romper een t-shirt maken

De sterrenromper was van Petit Bateau, daar zette ik een band op dat ik over had van een ander pakje.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! De Leuke Update Hoe houd je de koelkast een beetje netjes en schoon? Met deze tips voor koelkast organizing helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden. Koelkast organizing systeem Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding