Uitje met kids: de Julianatoren in Apeldoorn met theatershow Jul & Julia

Zoek je een uitje met jonge kinderen? De Julianatoren in Apeldoorn, met de theatershow van Jul & Julia, is heel leuk voor kleintjes!

Soms bestaan sprookjes echt voor kinderen. “Mama, mag ik met jou naar de Julianatoren?” vroeg zoonlief een paar weken geleden opeens. “Ja hoor misschien doen we dat wel een keer” antwoordde ik en vergat het weer even. Tot ik een paar dagen later een mailtje kreeg, van De Julianatoren, of we de nieuwe show van Jul & Julia wilden komen bekijken. Toen ik hem dit vertelde dacht zoonlief even dat hij in een sprookje terecht was gekomen, helemaal blij was hij. Dit weekend gingen we, met een vriendje en zijn moeder. Zoonlief vind de Julianatoren nu het állerleukste uitje dat we ooit gedaan hebben 🙂

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

De theatershow van Jul & Julia

Beide jongens hadden thuis ´s ochtends filmpjes van Jul & Julia gekeken en hadden helemaal zin in de theatershow. De bankjes vooraan zijn voor de kinderen, achteraan zijn er stoelen voor de ouders. Omdat ze het zo leuk vonden vergaten onze twee kleuters helemaal dat ze het eigenlijk ook wel spannend vonden om daar met zijn tweeën te zitten zonder mama’s. Af en toe kwamen ze stuiterend naar ons toe om iets te vertellen en gingen weer snel terug naar hun plekje vooraan.

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

In de nieuwe show, Het Spannende Safari Avontuur, gaan de muizen Jul & Julia met Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin naar de Afrikaanse jungle. De twee bekende boeven zijn er natuurlijk ook, ze laten een mug los die zorgt dat Mevrouw Suikerspin in slaap valt en daar moeten de anderen snel een tegengif voor gaan vinden. Een deel van de show is gezongen en met dansjes, veel kinderen deden daar enthousiast aan mee. Ik zag kinderen van allerlei verschillende leeftijden enthousiast meedoen, onze kleuters waren denk ik wel een van de jongsten. Voor wat oudere peuters die goed kunnen stilzitten of juist van dansen houden is het denk ik ook al erg leuk. Onze kleuters waren in ieder geval gefascineerd, die vertelden later bij de lunch het hele verhaal na: “Mama weet je, en toen… en toen… en toen…”

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

De Julianatoren in Apeldoorn met jonge kinderen

Op de heenweg op de achterbank hadden de jongens al een heel duidelijk verzoek: ze wilden in het reuzenrad. Ik had op de website al gezien dat ze er in mogen, maar alleen onder begeleiding van ouders. We moesten even slikken toen we naar boven keken, maar toen we er eenmaal inzaten bleek het uitzicht erg mooi van boven. Ik denk dat de jongens dat al wisten, dat hadden ze vast al eens gezien in een van de filmpjes van Jul & Julia bij Telekids.

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

De Julianatoren heeft allerlei verschillende attracties die bij een pretpark horen, waaronder veel auto’s, boten, treintjes en helikopters, maar ook een paar hele mooie speeltuinen. Onze jongens vonden het klimkasteel fantastisch, wij ook, want ze konden super hoog klimmen, maar er niet uitvallen, het is helemaal dichtgemaakt met netten. Bij alle attracties staat een lengtezuil, zodat je weet waar je kind niet in mag, waar het onder begeleiding in mag en waar het alleen in mag. Erg handig: bij de ingang vind je allerlei karretjes en fietsen, waar je een kleintje in mee kunt nemen, of wat grotere kinderen die niet zo goed kunnen lopen.

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

Toen wij gingen was het niet zo warm, wij vonden het dus wel lekker om even binnen in het restaurant wat te kunnen eten, maar er is ook een picknickbos waar je buiten kunt eten. Ook een aanrader: in het poffertjesrestaurant zit een binnenspeeltuin, zo´n klimding van steigerbuizen, de jongens wilden daar heel graag in, wij konden ondertussen even lekker koffie drinken. De jongens waren erg benieuwd of ze bij Mevrouw Suikerspin ook een suikerspin konden krijgen en die was inderdaad te koop in het Suikerspinhuisje:-) Zoonlief wilde ook weten waarom het park de Julianatoren heet, gelukkig had ik net een paar dagen geleden over Koning Willem Alexander en Koningin Maxima verteld, nu kon ik mooi vertellen dat Koningin Juliana de oma was.

Uitje met kids de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

Meer weten over de Julianatoren in Apeldoorn

Wil je meer weten? Kijk even op de site van De Julianatoren. Erg handig: je kunt daar ook zien hoe druk het de komende dagen zal zijn. Je vindt hier ook de tijden waarop je de verschillende shows kunt bekijken. Je kunt ook alle attracties van tevoren bekijken en zien hoe lang je kind moet zijn om er (alleen) in te mogen.

Aanbiedingstickets vind je vaak bij Tripper.

Naast de Julianatoren in Apeldoorn, vind je op Leuk met kids nog veel meer kindvriendelijke uitjes in heel Nederland.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids