Voor jou getest: gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat

Veel producten voor kinderen zitten bomvol suiker, het is vaak best een uitdaging om producten zonder suiker te vinden. Zelfs in producten voor baby’s zit meestal suiker, voor alternatieven zonder moet je vaak naar een biologische winkel. Ik was daarom blij verrast om te horen dat Lafood sinds kort gezond zoet broodbeleg met minder suikers verkoopt in de supermarkt. Ik mocht ze testen, dus lees snel wat wij er thuis van vonden!

Voor jou getest: gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat

Er zijn twee smaken jam: fruitbeleg aardbei (rood dus met Elmo) en fruitbeleg abrikoos (geel dus met Bert). Beide bevatten helemaal geen toegevoegde suikers. Het is wat minder zoet dan reguliere jam, maar wat mij betreft nog meer dan zoet genoeg, zoonlief was in ieder geval tevreden. Er zitten geen stukjes fruit in, maar ik denk ook niet dat veel kinderen dat lekker vinden. Deze gaat bij ons zeker op de boodschappenlijst.

De appelstroop met Ernie er op bevat geen toegevoegde suikers, maar ingedikt beetwortelsap en appelsap. Beetwortelsap zit in de meeste soorten appelstroop en is verwant aan suiker. De appelstroop smaakt ook net als alle andere appelstroop.

Aan de pindakaas is wel wat rietsuiker toegevoegd. Dat verbaasde me enigszins, want Calvé heeft dat bijvoorbeeld niet. Deze pindakaas bevat wel een heel hoog percentage pinda’s en er zitten nauwelijks transvetten in, wat dat betreft puur dus. De pindakaas heeft een heel milde smaak, aangepast op kinderen.

Het kokosbrood met Grover er op is een duoverpakking met framboos en banaan. Het is gezoet met rijststroop, dextrose en suiker. Er zit 35% kokos in en geen conserveermiddelen en transvetten. Het smaakt erg zoet, kinderen vinden het heerlijk, maar gezien de hoeveelheid verzadigd vet en zoetigheid is het wat mij betreft een traktatie voor af en toe.

Voor jou getest: gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat

Naast broodbeleg zijn er ook volkorenkoekjes, push up ijsjes en yoghurtjes. De koekjes hebben een frisse appelsmaak en bevatten minder suiker en vetten. Ze hebben de vorm van alle letters van het alfabet, voor een peuter die net interesse voor letters krijgt is dat een groot succes.

Voor jou getest: gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat

Tot slot zijn de Sesamstraat figuren op de verpakking erg leuk voor kinderen en een deel van de verpakkingen kun je hergebruiken. Zo bewaarde mijn moeder vroeger appelstroopblikken en deze zal bij ons ook zeker bewaard worden, net als de jampotjes. Daar kunnen mooi knutselspullen en kraaltjes of iets dergelijks in. De producten zijn te koop bij verschillende supermarkten.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids