Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans

Zijn jullie ook fan van Wie de Mol? Dan wil je het spel thuis waarschijnlijk ook graag spelen. We verzamelen de leukste spelletjes, films en games voor fans van Wie is de Mol. Dus zijn jullie Molloten, kijk dan snel mee.

Deze week begint Wie is de Mol weer. Onze kids kunnen niet wachten, want ze zijn beide enorme Molloten. Ze willen Wie is de Mol dus ook graag thuis spelen. Daarom gingen we op zoek naar de leukste spelletjes, boeken en games voor fans van Wie is de Mol.

Wie is de Mol: inhoudsopgave

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Zijn jullie ook fan van Wie de Mol? Dan wil je het spel thuis waarschijnlijk ook graag spelen. We verzamelen de leukste spelletjes, films en games voor fans van Wie is de Mol. Dus zijn jullie Molloten, kijk dan snel mee.

Wie is de Mol (achtige) spelletjes

Er is een bordspel van Wie is de Mol. Maar er zijn nog meer spelletjes die leuk zijn voor fans.

Saboteur kaartspel

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel (te koop bij Bol.com). De saboteur is een soort Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We vinden het een heel leuk spel, dat je makkelijk mee kan nemen op een dagje uit of vakantie.

De kabouters zijn in een goudmijn op zoek naar goud. Een van de kabouters is echter de saboteur en probeert dat te voorkomen. Als het de saboteur lukt, dan wint die de ronde. Anders wordt het goud verdeeld over de andere kabouters. Degene die na 3 rondes het meeste goud heeft, is de winnaar.

In elke ronde ga je verder met de aanleg van een gangenstelsel. Daarmee vorm je een weg naar het goudklompje (een van de niet zichtbare doelkaarten). Natuurlijk probeert de saboteur dit te voorkomen.

Je hebt ook kaarten waarmee je een stukje gangenstelsel kan laten instorten. Of je kunt iemand een kapot instrument geven. Daardoor kan die speler niet bouwen, totdat hij of zij het instrument heeft gerepareerd.

Om het spel te winnen, moet de saboteur proberen zijn of haar identiteit zo lang mogelijk verborgen te houden. De ronde is klaar als de speelkaarten op zijn of als het goudklompje is gevonden. Je kunt het spel moeilijker maken door de speciale doelkaarten verder weg te leggen van het startpunt.

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel. De saboteur is een soort mol, dus dit spelletje lijkt op Wie is de Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We vinden het een heel leuk spel dat je makkelijk mee kan nemen op een dagje uit of vakantie.

Cluedo bordspel

Het bordspel Cluedo is een bekend misdaadspel (te koop bij Bol.com). Dit is een leuk spel vanaf 8 jaar en duurt ongeveer een uur. Voor jonge speurneuzen is er ook Cluedo junior vanaf 5 jaar.

Bij Cluedo is er een moord gepleegd en er zijn 6 verdachten. Aan jou om als detective uit te vinden wie het heeft gedaan. Maar ook welk wapen is gebruikt en in welke kamer de moord heeft plaatsgevonden. In deze whodunnit onderzoek je de kamers, wapens en verdachten om er achter te komen wie het heeft gedaan.

Er is ook een Harry Potter versie van Cluedo (vanaf 9 jaar), met wat extra dimensies. Zo heeft het bord draaiende wielen, waarmee de haarden aan of uit gaan en het spelplan verandert. Met brandstof kun je daarnaast van positie veranderen. Ook zijn er duistere krachtenkaarten, waarmee alle spelers getroffen kunnen worden.

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Cluedo is het bekende misdaadspel. Dit is een leuk spel vanaf 8 jaar en duurt ongeveer een uur. Voor jonge speurneuzen is er ook Cluedo junior vanaf 5 jaar. Dit is Harry Potter Cluedo vanaf 9 jaar.

Wie is de Mol bordspel

Er is ook een Wie is de Mol bordspel (te koop bij Bol.com). Het spel is volgens de makers geschikt voor 12 plus. Wij vinden het spel geschikt voor oudere kinderen vanaf 16 jaar. Want de vragen gaan niet over omliggende landen, maar bijvoorbeeld over Canada en El Salvador. Daarnaast moet je als Mol vaak het goede antwoord weten om overtuigend anderen te kunnen manipuleren. Wil je het met jongere spelers spelen, dan zou je het in teams kunnen spelen.

Bij het Wie is de Mol bordspel moet je binnen 45 minuten een codewoord raden. Vanzelfsprekend moet de Mol dit proberen te voorkomen. Je kiest een set vragen van 1 van de 10 landen. De vragen gaan allemaal over dat land. Ook het codewoord heeft ook met dit land te maken. Je kiest 1 van de 10 landensets, die je pas weer opnieuw kunt gebruiken als iedereen de antwoorden vergeten is.

Je kunt letters van het codewoord verdienen, door het goede antwoord te geven op vragen op de vraagkaarten. Je bedenkt voor jezelf het goede antwoord. Vervolgens ga je met de groep in overleg welk antwoord er wordt gegeven. Daar heeft de Mol natuurlijk een kans om de anderen te manipuleren.

Net als bij de echte Wie is de Mol, kun je ook bij het bordspel als groep een joker inzetten. Die joker geeft een belangrijke hint over het goede antwoord. Dit kan je maximaal 3 keer doen. Alle beslissingen in het spel worden bepaald door een meerderheid aan stemmen. Elke ronde moet je kiezen wie de Mol is en je kunt punten verdienen door de juiste persoon te kiezen. Als het codewoord wordt geraden tel je deze punten bij elkaar op. Wanneer het codewoord niet wordt geraden, wint de Mol.

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Er is een Wie is de Mol bordspel. Het spel is volgens de makers geschikt voor 12 plus. Wij vinden het spel geschikt voor oudere kinderen vanaf 16 jaar. Lees hier waarom.

Wie is de Mol achtige games

Among Us game

De game Among Us is populair bij veel gamers. Niet in de laatste plaats omdat het een hele sociale game is, die je samen met 4 tot 15 vrienden kunt spelen. Je kunt ook met vreemden spelen. In een groep spelers zijn er een of meer Mollen, bij Among Us heten die Impostor.

Die Impostor(s) moet(en) de andere spelers in het ruimteschip vermoorden. Dat mogen de andere spelers natuurlijk niet weten. Behalve degenen die vermoord zijn, maar die kunnen niks meer zeggen!

Als je denkt dat je weet wie de Impostor is, dan kan je een emergency meeting starten via een chat. Daarin stemt iedereen wie je denkt dat de Impostor is. Dat is anoniem, maar je kunt ook zichtbaar iemands naam zeggen. Degenen met de meeste stemmen word uit het ruimteschip gegooid. Als er op 2 of meer mensen evenveel wordt gestemd, blijft iedereen.

Het spel eindigt als alle Impostor(s) uit het ruimteschip gegooid zijn. Of als er even veel of meer Impostor(s) zijn dan gewone spelers. Zoonlief heeft deze review geschreven en is een fan van dit spel.

Je speelt het spel op een tablet, smartphone of computer. Deze versie is voor 10 jaar en ouder, maar onze kinderen spelen het vanaf 7 jaar onder begeleiding van een volwassene. Er is ook een versie voor Nintendo Switch, Playstation en Xbox spelcomputers (bij de Mediamarkt en bij Bol.com). Deze heeft een codering 7 jaar en ouder.

Wie is de Mol achtige films en series

Zapp Detective

Zapp Detective is een whodunnit van de NPO, voor kids vanaf 9 jaar. De nieuwste Zapp Detective is de Nachtwachtbende. Hierin gaat de kijker op zoek naar zes bekende influencers die De Nachtwacht hebben gestolen. Waaronder Meisje Djamila, waar dochterlief fan van is.

Onze kids vonden het heel leuk. Daarom zijn ze ook oudere Zapp Detectives gaan kijken. De verhalen zijn spannend en er spelen altijd voor kids bekende Nederlanders in.

De marathon uitzendingen van eerdere seizoenen duren ongeveer 2 uur. Dat kijk je dus als een film. Op de site of in de app van de NPO kun je de seizoenen selecteren.

De film Clue

Clue is een komische film uit 1985, gebaseerd op het bordspel Cluedo. Er worden 6 mensen uitgenodigd op een feestje in een landhuis. Daar worden ze opgewacht door de butler. Allemaal hebben ze een geheim. Daarmee worden ze gechanteerd door de zevende gast, Mr. Boddy.

Als het licht even uitgaat ontstaat er chaos. Dan blijkt Mr. Boddy te zijn vermoord. De gasten en de butler proberen allemaal te achterhalen whodunnit. Speciaal aan de film is dat het 3 alternatieve einde kent, dus 3 verschillende daders.

De leeftijdswijzer zegt 12 jaar en ouder. Dat wisselt natuurlijk per kind. Maar wat mij betreft kun je deze film vanaf 10 jaar prima kijken.

Escape rooms

Een deel van de opdrachten uit het TV programma Wie is de Mol zijn escape room achtige spellen. Escape Room spellen zijn heel populair bij volwassenen en tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd.

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Een deel van de opdrachten uit Wie is de Mol zijn escape room achtige spellen. Escape Room spellen zijn heel populair bij volwassenen en tieners.

Je kunt ook Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

Wie is de Mol: de leukste spelletjes, films en games voor fans. Zijn jullie ook fan van Wie de Mol? Dan wil je het spel thuis waarschijnlijk ook graag spelen. We verzamelen de leukste spelletjes, films en games voor fans van Wie is de Mol. Dus zijn jullie Molloten, kijk dan snel mee.

Nog meer spelletjes

Naast deze Wie is de Mol spelletjes, games en films, vind je op Leuk met kids nog veel meer tips voor spelletjes. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids