5 tips: zo blijven de haren van je kleine meisje wél vast zitten


Super leuk hoor, die lange haren van je kleine meisje, maar hoe zorg je dat ze vast blijven zitten? Ik probeerde inmiddels alles uit én kreeg hele nuttige tips van de juf van de kinderopvang, die mijn dochter iedere dag weer indrukwekkende kapsels aanmeet. Dit zijn de 5 beste tips.

5 tips: zo blijven de haren van je kleine meisje wél vast zitten

Water: als je het haar van je dochter een beetje nat maakt is het veel makkelijker om een staartje of vlechtje te maken én blijft het veel beter zitten.

Vlechtjes: het lijkt veel werk zo’n vlechtje, maar het blijft wel veel langer zitten dan een staartje. Vaak maak ik eerst twee vlechtjes en doe ik daarna de vlechtjes bij elkaar in een staartje (foto linksboven), dat blijft heel goed zitten. Ingevlochten haar blijft ook heel goed zitten, mijn moeder deed dat vroeger altijd bij mij. De juf van de crèche had het pasgeleden prachtig ingevlochten, maar het is mij tot nu toe nog niet gelukt.

Dubbele elastiekjes: als je twee elastiekjes in het staartje of vlechtje doet blijft het veel beter zitten en het ziet er vrolijk uit. De elastiekjes zijn van de Hema.

Halve staartje: als je een half staartje maakt waarbij de onderkant los blijft, dan blijft dit veel beter zitten dan een volledig staartje.

Speldjes: met speldjes blijven als die losse pieken natuurlijk ook beter op zijn plek zitten.

5 tips: zo blijven de haren van je kleine meisje wél vast zitten

En oh ja, iets dat je kind afleidt terwijl jij bezig bent helpt natuurlijk ook, of het nou een cracker of een filmje is. Maar eerlijk gezegd vindt mijn dochter het zo leuk als iemand haar kapsel doet dat ze meestal verbluffend goed stil zit. Je begrijpt wel hoe ontzettend leuk ze die juf van de crèche vindt die zo graag haar staartjes en vlechtjes maakt 🙂
Wil je meer lezen? Kijk dan hier hoe je de pony kunt laten bijgroeien zonder haarspeldjes

De pony van je kleine meisje laten bijgroeien

… en hier waarom ik deze anti klitten borstel voor de meisjesharen zo fijn vind.

Tip anti klitten borstel voor de meisjesharen

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.