De pony van je kleine meisje laten bijgroeien zonder speldjes: zo kan het ook

Ons kleine meisje had een pony, die we ooit een keer zouden laten bijgroeien. Sommige meisjes laten haarspeldjes keurig zitten, maar dochterlief niet. Bovendien stopt ze nog van alles in haar mond, dus alleen hele grote speldjes zonder scherpe onderdelen zijn veilig.

Toch was ik wel klaar met iedere keer haar pony knippen, die binnen no time weer voor haar ogen was gegroeid. Inmiddels was de pony zo lang geworden, dat het bijgroeien eigenlijk al begonnen was, zonde om af te knippen dus. Los laten hangen is geen optie, ze ziet niks en heeft aan het einde van de dag hele nare klitten. Op zoek naar een andere oplossing dus!

De pony van je kleine meisje laten bijgroeien

Een mooie oplossing is om de haren van je dochter in te vlechten. Zit de scheiding in het midden, dan kun je twee vlechten maken. Zit de scheiding aan de zijkant, dan maak je één asymmetrische vlecht. Je begint met de korte haren aan de voorkant en bij ieder plukje dat je vlecht voeg je een extra plukje haar aan het oorspronkelijke plukje toe. Op de foto heb ik de vlecht aan de zijkant laten eindigen, daar was het uiteinde van de vlecht lang genoeg om in de staart te stoppen, maar je kunt hem ook helemaal naar onder laten lopen (zoals op de foto collage hieronder).

Het lijkt heel moeilijk, maar met een beetje oefening valt dat mee. Als je het haar nat maakt gaat het makkelijker en als je dochter even een filmpje mag kijken zit ze waarschijnlijk beter stil. Desalniettemin is dit wel een klusje dat even tijd kost, dat lukt dus niet in de ochtendspits van een werkdag.

pony van je kleine meisje laten bijgroeien zonder speldjes

Dit is een wat snellere variant met vlechtjes. Je maakt twee staartjes bovenop het hoofd, zodanig dat de haren van de pony er in blijven zitten. Vervolgens verdeel je twee staartjes in drie strengen om een vlecht te maken, aan het einde doe je een elastiekje. Van de vlecht en het overgebleven haar maak je ten slotte een staart.

De pony van je kleine meisje laten bijgroeien

Als je haast hebt of als je dochter niet stil wil zitten, dan is een verzameling staartjes nog veel sneller. Ik begin altijd vooraan met een klein plukje en neem er dan steeds een plukje bij. Hoe meer elastiekjes je gebruikt, hoe langer het kapsel netjes blijft. De elastiekjes zijn van de Hema. Soms begin ik midden op haar hoofd, soms begin ik aan een zijkant. Ik snap nu opeens waarom ik zelf vroeger ook een tijdje met van die kleine staartjes rondliep, anders hing mijn haar de hele tijd voor mijn ogen 🙂

5 tips: zo blijven de haren van je kleine meisje wél vast zitten

Wil je meer lezen over het temmen van meisjesharen? Kijk dan ook even naar dit artikel over hoe je zorgt dat die haren wel de hele dag blijven zitten

Tip anti klitten borstel voor de meisjesharen

... en hier waarom ik deze anti klitten borstel voor de meisjesharen zo fijn vind.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids