Leuk met kids blog

★ Nieuw op Leuk Met Kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter google-plus

Opvoeding enzo

De winter is de tijd om lekker te cocoonen, veel quality time samen. Maar wat doe je dan eigenlijk? Ik maakte een lijstje om samen met de kinderen dingen te doen, voor echte quality time. Samen boeken lezen vind ik absoluut quality time, als het tenminste leuke boeken zijn, daarom vind je in de Leuke Update #11 een lijstje met onze favoriete leesboeken en voorleesboeken.

De ochtendspits ervaren de meeste ouders niet als quality time, dus ik maakte een lijstje met tips om ochtendspits rustiger te laten verlopen. Ook zo'n potentieel stress moment: kinderfeestjes en dan vooral de vraag wat je gaat doen, ik maakte daarom een lijstje met leuke kinderfeestjes, zowel thuis als buitenshuis.

Wat koop je voor een tiener? Ik vind het altijd super ingewikkeld, dus ik maakte een lijstje met cadeau ideeën voor tieners.
Quality time met kids: leuke dingen om samen met kinderen te doen
10 tips om de ochtendspits rustiger te laten verlopen
Verjaardagscadeau voor tieners: leuke cadeau tips voor de middelbare school
De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis
De Leuke Update #11 | onze favoriete (voor)leesboeken & kids uitagenda

Valentijnsdag

Het is alweer bijna Valentijnsdag, dus we gingen aan de slag om wat leuks te knutselen met hartjes. Ik maakte ook een lijstje met cadeau ideeën voor Valentijn.
Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol
Cadeau ideeën voor Valentijnsdag

Kinderkamer enzo

De winter is voor ons de tijd om leuke klusjes in huis te doen. Daarom laat ik je in de Leuke Update onze nieuwste DIY projecten zien én deel ik natuurlijk weer een agenda met leuke uitjes. Over sommige van die projecten schreef ik ook een aparte blog, andere projecten vind je alleen in deze update.

We waren al een tijdje op zoek naar een leuke loungestoel en gingen zelf aan de slag, het resultaat is deze kleurrijke DIY loungestoel. Door de sneeuw en kou van deze week was Marijke geïnspireerd om een heuse taart voor de vogels te maken, voor op de tuintafel.

Het stond al een tijdje op mijn lijstje: foto's maken voor een blog over de kamer van kleine meis en het is er nu eindelijk van gekomen. Ze wilde een meisjeskamer in roze en geel, maar door de witte basis blijft het lekker rustig. Kijk mee naar deze kleine witte kinderkamer met roze en geel. Een tijdje geleden schreef ik al over de Hema kratjes, wij zijn er helemaal blij mee. Voor wie er tevergeefs naar heeft gezocht, zijn weer op voorraad.
De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitjes
DIY: kleurrijke loungestoel met geverfde poten
Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel
Zelf maken in de winter: vogeltaart in de tuin
Kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken
Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

Uitjes en vakantie

Er is een schattige nieuwe film in de bios: Ernest & Célestine. Het is zo’n fijne winterfilm vol sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. Wij keken deze film alvast én ik mag bioscoopkaartjes weggeven, met een toffe sneeuwbol!

In de Leuke Update 10 vertelde ik al over onze plannen voor de zomervakantie. Het afgelopen jaar ontdekten we Duitsland en Denemarken als bestemming voor gezinnen en ik ging op zoek naar meer leuke plekken, want wij gaan vaker! Het resultaat vind je in mijn artikel over kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes in deze twee landen. Een van mijn aanraders: deze zomer bezochten we de grootste bizonfarm van Europa: Ditlevsdal. We sliepen er in een prairie cottage, gingen op een heuse bizonsafari, aten bizonvlees en speelden prairie spelletjes.
Filmtip: Ernest & Célestine
101 idyllische kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes in Duitsland en Denemarken
Uitje met kids: kabouterpad wandelen
Ditlevsdal Bisonfarm: op bisonsafari of zelfs slapen tussen de bizons, op het eiland Funen in Denemarken #leukmetkids #vakantie #kinderen

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter google-plus
190121 januari

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...