De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda


De winter is voor ons de tijd om klusjes in huis te doen. ‘s Zomers vinden we het vaak zonde om een hele dag binnen te zijn, in de winter is het juist heerlijk om de boel nog gezelliger te maken. Zo kreeg kleine meis een hoogslaper, pimpten we een stoel, versierden we de ramen en kreeg de eettafel een nieuw likje verf. In deze update laat ik jullie wat van deze projecten zien én deel ik natuurlijk weer een agenda met leuke uitjes. 

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda

Maar allereerst: heb je al gezien dat er een leuke winactie is? Er is een schattige nieuwe film in de bios: Ernest & Célestine. Het is zo’n fijne winterfilm vol sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. Wij keken deze film alvast én ik mag bioscoopkaartjes weggeven, met een toffe sneeuwbol!

Filmtip: Ernest & Célestine

De woonkamer

Kerstboom er uit, kamerplant er in, hoor je vaak. Bij ons was het kerstboom er in, nieuwe stoel er in 🙂 We waren al een tijdje op zoek naar een leuke loungestoel, maar alle stoelen die we zagen vonden we niet zo bijzonder, of veel te duur. Dus gingen we zelf aan de slag en we zijn super blij met onze kleurrijke DIY loungestoel. Bij ons staat hij in de woonkamer, maar in de kinderkamer is het natuurlijk ook ideaal om zo’n stoel te hebben om voor te lezen.

DIY: kleurrijke loungestoel

In de vakantie verfden we de gebutste tafel opnieuw met trapverf, maar dan wel in een net wat feller kleurtje, we worden heel vrolijk van het resultaat. Dit keer hebben we de tafel een week laten uitharden, zou het genoeg zijn?

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda: kleurijke eethoek

Soms heb je ook heel weinig nodig om iets leuker te maken. Toen ik deze fluo krijtstift een paar weken geleden kocht had ik wel bedacht dat ik er iets winters mee ging doen, maar nog niet wat. Op het blog van Lisanne van de Klift kwam ik deze Amaryllissen tegen, winters en vrolijk, dus perfect voor januari 💮 De krijtstift voor op het raam is van Edding, te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda: krijtstift op raam

De slaapkamers 

De pegboards van Ikea zou ik echt in elke ruimte kunnen hangen, ik vind ze zo fijn en mooi. Voorlopig hangt er een boven het LEGO bureau van zoonlief en een in onze slaapkamer, voor mijn sieraden. Vorig jaar schreef ik een artikel over de pegboards van Ikea, deze foto heb ik net al even toegevoegd, binnenkort komt er een uitgebreidere update. Maar daarvoor moeten we eerst even het LEGO bureau van zoonlief opruimen 😉

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda

Een tijdje geleden schreef ik al over de Hema kratjes, dochterlief is er helemaal blij mee. De meeste kratjes zijn gevuld met Barbies, maar er is ook eentje voor haar pop, als bedje. Voor wie er tevergeefs naar heeft gezocht, zijn weer op voorraad bij de Hema. Het werd zo’n grote hype op Instagram dat de Hema de vraag niet aankon 😊

Kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

Het stond al een tijdje op mijn lijstje: foto’s maken voor een blog over de kamer van kleine meis en het is er nu eindelijk van gekomen. Ze wilde een meisjeskamer in roze en geel, maar door de witte basis blijft het lekker rustig. Kijk je mee naar mijn blog over deze kleine witte kinderkamer met roze en geel?

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic

Gezelligheid buitenshuis 

Door de sneeuw en kou van deze week was Marijke geïnspireerd om een heuse taart voor de vogels te maken, voor op de tuintafel. Ennuh… de komende dagen blijft het nog wel rond het vriespunt, dus de vogels mogen nog even worden gevoerd.

Voor in de agenda

☆De Winter Efteling is afgelopen, dus is het weer tijd voor het de “gewone” Efteling.

☆1 tot en met 3 februari is het Smaakmakers Festival in Alkmaar, wijntuin en biertuin, maar voor kids ook een disco, skelterbaan, trampoline, mega zeepbel, knutselen en schminken.

☆1 tot en met 3 februari is Crea Weekend in Gorinchem, met DIY workshops en winkeltjes.

☆3 februari zijn bij de Westergasfabriek in Amsterdam twee evenementen: de creatieve markt Sunday Market in het teken van Valentijnsdag en het Little Italy Event (dat is het hele weekend).

☆4 tot en met 10 februari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd in Rotterdam. Op zaterdag wordt de leeuw ceremonieel ontwaakt, daarna is er een optocht, maar er zijn ook workshops, pop-up restaurantjes en een kooktheater. Als afsluiting is er een vuurwerkshow.

☆Vanaf zondag 10 februari is de Luizenmoeder weer op TV!

☆14 februari is het Valentijnsdag, op Leuk met kids vind je inspiratie om te knutselen en lekkere dingen te maken voor Valentijnsdag.

☆16 tot en met 24 februari is de voorjaarsvakantie in de regio Noord. 

☆Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in Zeehondencentrum Pieterburen een rondleiding volgen, maar er worden ook activiteiten georganiseerd, zoals een workshop zeemansknopen maken, pastelkenen of een waddensafari.

☆16 tot en met 24 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam, georganiseerd door Rialto, CC Amstel, de OBA en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool.

☆16 tot en met 3 maart kunnen oudere stoere kids (vanaf 12 jaar) in The Amsterdam Dungeon naar de tijdelijke show Februscary, in de duisternis jagen onverwachte situaties en onvoorziene gasten de bezoeker de stuipen op het lijf.

☆23 februari tot en met 3 maart is de voorjaarsvakantie in de regio Midden en Zuid. 

☆23 en 24 februari is de Modelbouwshow in Goes, waar gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal zijn nagebouwd.

☆23 februari tot en met 1 maart is theater- en kunstfestival Krokus Kabaal op verschillende locaties in Den Haag.

☆Tot en met 3 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle, vergeet niet om je warme jas mee te nemen, want ook binnen is het koud.

☆Tot en met 3 maart is Flevonice in Biddinghuizen, een drie kilometer lange kunstijsbaan in de natuur, met allerlei andere leuke dingen, zoals een grote glijbaan waar je met een band vanaf gaat, een grote krabbelbaan om te oefenen, een speeltuin, trampolines en een restaurant.

☆16 maart is de Museumnacht Kids, op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Nog meer leuke uitjes

☆Op zondagochtend kun je vaak naar een ochtend speciaal voor kleintjes in de bios, dan staat het licht een beetje aan en is het geluid minder hard. Het zijn meestal korte films, vaak zelfs meerdere korte filmpjes achter elkaar, ideaal voor de concentratie van kleintjes. Dit wordt onder andere georganiseerd onder de noemer Kleuterbios van Pathé en Mini Morning van VUE.

☆Bij het Aviodrome kun je de nieuwe 4D-film Skymania bekijken, je gaat op avontuur met Thomas en Elsa, terug naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Ook kun je piloot worden voor een dag.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.