De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie

De winter is voor ons de tijd om klusjes in huis te doen. ’s Zomers vinden we het vaak zonde om een hele dag binnen te zijn, in de winter is het juist heerlijk om de boel nog gezelliger te maken. Zo kreeg kleine meis een hoogslaper, pimpten we een stoel, versierden we de ramen en kreeg de eettafel een nieuw likje verf. In deze update laat ik jullie wat van deze projecten zien én deel ik natuurlijk weer een agenda met leuke uitjes. 

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda

Maar allereerst: heb je al gezien dat er een leuke winactie is? Er is een schattige nieuwe film in de bios: Ernest & Célestine. Het is zo’n fijne winterfilm vol sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. Wij keken deze film alvast én ik mag bioscoopkaartjes weggeven, met een toffe sneeuwbol!

Filmtip: Ernest & Célestine

De woonkamer

Kerstboom er uit, kamerplant er in, hoor je vaak. Bij ons was het kerstboom er in, nieuwe stoel er in 🙂 We waren al een tijdje op zoek naar een leuke loungestoel, maar alle stoelen die we zagen vonden we niet zo bijzonder, of veel te duur. Dus gingen we zelf aan de slag en we zijn super blij met onze kleurrijke DIY loungestoel. Bij ons staat hij in de woonkamer, maar in de kinderkamer is het natuurlijk ook ideaal om zo’n stoel te hebben om voor te lezen.

DIY: kleurrijke loungestoel

In de vakantie verfden we de gebutste tafel opnieuw met trapverf, maar dan wel in een net wat feller kleurtje, we worden heel vrolijk van het resultaat. Dit keer hebben we de tafel een week laten uitharden, zou het genoeg zijn?

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda: kleurijke eethoek

Soms heb je ook heel weinig nodig om iets leuker te maken. Toen ik deze fluo krijtstift een paar weken geleden kocht had ik wel bedacht dat ik er iets winters mee ging doen, maar nog niet wat. Op het blog van Lisanne van de Klift kwam ik deze Amaryllissen tegen, winters en vrolijk, dus perfect voor januari! De krijtstift voor op het raam is van Edding, te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda: krijtstift op raam

De slaapkamers 

De pegboards van Ikea zou ik echt in elke ruimte kunnen hangen, ik vind ze zo fijn en mooi. Voorlopig hangt er een boven het LEGO bureau van zoonlief en een in onze slaapkamer, voor mijn sieraden. Vorig jaar schreef ik een artikel over de pegboards van Ikea, deze foto heb ik net al even toegevoegd, binnenkort komt er een uitgebreidere update. Maar daarvoor moeten we eerst even het LEGO bureau van zoonlief opruimen 😉

De Leuke Update #12 | kinderkamer inspiratie & kids uitagenda

Een tijdje geleden schreef ik al over de Hema kratjes, dochterlief is er helemaal blij mee. De meeste kratjes zijn gevuld met Barbies, maar er is ook eentje voor haar pop, als bedje. Voor wie er tevergeefs naar heeft gezocht, zijn weer op voorraad bij de Hema. Het werd zo’n grote hype op Instagram dat de Hema de vraag niet aankon.

Kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

Het stond al een tijdje op mijn lijstje: foto’s maken voor een blog over de kamer van kleine meis en het is er nu eindelijk van gekomen. Ze wilde een meisjeskamer in roze en geel, maar door de witte basis blijft het lekker rustig. Kijk je mee naar mijn blog over deze kleine witte kinderkamer met roze en geel?

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic

Gezelligheid buitenshuis 

Door de sneeuw en kou van deze week was Marijke geïnspireerd om een heuse taart voor de vogels te maken, voor op de tuintafel. Ennuh… de komende dagen blijft het nog wel rond het vriespunt, dus de vogels mogen nog even worden gevoerd.

Fijn weekend allemaal!

Nog een laatste tip! Zoek je een leuk cadeau voor een tiener? Kijk dan even naar mijn lijstje met cadeautips voor tieners.

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids