Ikea pegboards: ideeën om ze te gebruiken

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Ikea heeft een hele gave én praktische collectie pegboards. Handig om allerlei ruimtes in een huis vol kinderspullen opgeruimd te houden. Wij hebben er al een aantal in huis, maar stiekem wil ik er nog wel een paar van die prikborden 🙂 Ik verzamel hier dus leuke ideeën om ze te gebruiken. 

Ikea pegboards: ideeën om ze te gebruiken

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Er hangt ook een pegboard boven het bureau van zoonlief, achter zijn zelfgemaakte Lego trein-bureau. Hij hangt er van alles op, het is een soort wisselexpositie.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

In al onze kledingkasten kunnen we wel zo’n rek gebruiken voor sieraden, riemen, petjes en meer. Het is ook een handig nachtkastje voor onze kleine slaapkamer… Voorlopig hingen we er eentje naast de kast voor sieraden.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Mariëlle zag de pegboards op mijn blog en ging er meteen mee aan de slag. Het prachtige resultaat mag ik met jullie delen.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Haar dochters delen een kamer, dan wil je voor ieder graag een eigen hoekje creëren. Ze maakte daarom een mooi bureautje voor haar dochter in een hoekje naast haar bed. De poster is uit een boek van Ingela P. Arrhenius bij Bol.com.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Het pegboard gebruikte ze om tekenspulletjes in op te bergen, maar ook om mooie kaartjes en foto’s op te hangen. Dit wil mijn dochter nu dus ook heel graag 🙂

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Deze foto nam ik bij Ikea, zoiets wil ik later ook wel voor het bureau van dochterlief, met allemaal prullen.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Bij mijn bureau wil ik ook nog wel een pegboard, voor alle inspiratie en om al mijn bureau- en blogrommel op te bergen. En mijn naaispulletjes natuurlijk.

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

En natuurlijk in de keuken en dan wil ik die leuke broodplankjes erbij!

Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

Ik ga eens goed nadenken waar ze nog meer op een creatieve manier te gebruiken zijn. De hele serie Ikea SKÅDIS kun je bekijken bij Ikea. Heb jij nog een leuke foto van het pegboard en wil je hem delen? Dan kun je hem sturen naar info [at] leukmetkids.nl.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips