Annie M.G. Schmidt op TV in de kerstvakantie

Wij zijn fan van Annie M.G. Schmidt en wie niet? Deze week zijn er heel veel boekverfilmingen van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp op televisie en de meeste kun je ook via de NPO app en website terugkijken.

Veel films staan tijdelijk op uitzending gemist, dus wij programmeren ze ook in om op te nemen, net als al die andere leuke films die in de kerstvakantie worden uitgezonden.

Annie M.G. Schmidt op TV in de kerstvakantie

Minoes (alle leeftijden) komt op een dag aanlopen bij de verlegen journalist Tibbe. Ze klimt via het dakraam naar binnen en eet uit zijn vuilnisbak. Minoes was ooit een poes, maar nu is ze een mens. 31 december om 9:00 bij Zapp en online te bekijken bij de NPO.

Pim & Pom: het grote avontuur (alle leeftijden) gaat over twee poezen. Als de twee nichtjes van hun baasje Pim en Pom mee willen nemen, weten de katten te ontsnappen en komen ze op straat terecht. Daar begint voor hen een groot avontuur. 2 januari om 7:10 bij Zapp. Pim & Pom is niet gemaakt door Annie M.G. Schmidt, maar door Mies Bouhuys en Fiep Westendorp, de vaste tekenaar van Annie.

In Pluk van de Petteflet (alle leeftijden) maakt Pluk allerlei nieuwe vrienden. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden zet Pluk alles op alles om zijn dierenvriendjes en de Torteltuin te redden. 3 januari om 6:55 bij Zapp en online terug te kijken via de NPO.

Abeltje (6 jaar en ouder) werkt als liftbediende in een groot warenhuis. Op een dag drukt hij op de verboden groene knop. De lift wordt gelanceerd door het dak. 3 januari om 9:00 bij Zapp en nu al online te bekijken via de NPO.

Het kleine mannetje Wiplala (6 jaar en ouder) maakt de hele familie Blom net zo klein maakt als hijzelf. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. 4 januari om 9:00 bij Zapp en nu al online te bekijken via de NPO.

Otje (alle leeftijden) is een bijzonder meisje dat met dieren kan praten. Ze woont in hotel de Koperwiek samen met haar vader, de driftige kok Tos. Omdat Tos geen papieren heeft, kan hij na een driftbui zonder pardon ontslagen worden. Otje en Tos trekken weg van hotel de Koperwiek op zoek naar werk en naar papieren. Daarbij natuurlijk geholpen door Otjes dierenvrienden. Otje werd in 2013 als serie uitgezonden en is nog online te bekijken via de NPO.

Het Klokhuis maakte een uitzending over Annie M.G. Schmidt, te bekijken bij de NPO, die bekeken we natuurlijk ook even.

Annie M.G. Schmidt op TV in de kerstvakantie

Onze kids luisteren ook heel vaak naar de boeken van Annie M.G. Schmidt via Storytel (lees hier onze review over dit luisterboekenabonnement). Al die boeken worden voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van Annie. Het zijn er heel veel: Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pluk redt de dieren, Otje, Abeltje, Minoes, Wiplala en nog een aantal versjesboeken. Je kunt Storytel 14 dagen gratis proberen, ideaal voor de vakantie. Zo probeerde ik het ook, alleen ik heb nooit meer opgezegd 🙂

Zelf luisterde ik naar Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, van Annejet van der Zijl. Het leven van Annie M.G. Schmidt was totaal anders dan ik dacht en het geeft tegelijkertijd een mooi tijdsbeeld, dat vond ik erg interessant. Via de NPO kun je ook een aantal series bekijken, beide series staan nog op mijn lijstje om te bekijken. Annie M.G. is een zevendelige televisieserie over de schrijfster, die na het overlijden van haar man Dick terug verhuist naar de stad. Annie M.G. Schmidt is een vierdelige serie gemaakt door haar kleinzoon Jonathan van Duijn, die op zoek gaat naar het leven en het werk van zijn oma.

De foto van het kraanwagentje van Pluk namen we bij de tentoostelling over Fiep Westendorp in Kasteel Groeneveld, deze tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar in het voorjaar van 2019 komt er een tentoonstelling over de Fabeltjeskrant.

Zo maak je van je gewone tv een smart tv met een Chromecast

Wil je filmpjes naar je televisie streamen maar heb je geen smart tv? Wij doen dat met onze Chromecast. Je plugt hem in je televisie en kunt streamen via allerlei apps, bijvoorbeeld de apps van de NPO en YouTube. Meer weten? Lees dan even mijn review.

Voorjaarsvakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de voorjaarsvakantie! Even geen onderwijs en hopelijk het eerste lente zonnetje. Daarom maakten we weer een bucketlist met voorjaarsvakantie activiteiten. Vol leuke tips voor binnen en buitenshuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids