Van jongenskleding meisjeskleding maken: babykleding en kinderkleding DIY

GEUPDATE VERSIE – Als je eerste kind een meisje is en je daarna een jongetje krijgt kun je weinig kleding nog een keer gebruiken. Als het niet roze is, zitten er wel allerlei meisjesachtige randjes en ruches aan. Als je eerste kind een jongetje is en de tweede een meisje, dan kun je juist heel veel hergebruiken. Het is natuurlijk wel leuk om die kleding een beetje meisjesachtig te maken. Daarom vind je in dit artikel tips hoe je dat kunt doen.
20140213-153556.jpg

*Verven: opnieuw verven doet wonderen. Vaak is kinderkleding verwassen of zitten er vlekken in, je kunt het dan heel makkelijk in de wasmachine verven met Dylon verf. Ook leuk is om een stapel kinderkleding en spullen roze te verven.

*Kant of broderie: met een oud stukje kant of broderie maak je een kledingstuk in een keer meisjesachtig. Het vestje is ook opnieuw geverfd.
20140213-150952.jpg

*Applicatie: koop of maak een mooie applicatie en zet die op het kledingstuk. Leuke inspiratie voor bloemetjes vind je bijvoorbeeld hier, hier en hier. Ook erg leuk: een Marimekko achtige bloem maken. Ik had een leuk Lief Lifestyle vestje en een zonnehoedje van Esprit, wel erg jongensachtig, maar met een bloem niet meer.
20140218-143252.jpg
Het patroon van de bloem vond ik bij KLDezign les SVG. Dit printte ik uit, speldde het op spijkerstof en knipte de bloem uit. Met flockfolie maakte ik een rondje als bloemhart, dit kan natuurlijk ook met stof of verf. Vervolgens stikte ik de bloem vast op het vestje, met een kruisteek langs de rand en met een gewone steek horizontaal over de bloem heen (doordat de spijkerstof een streepje heeft zie je dat nauwelijks).
20140213-150122.jpg

*Flock: met flockfolie kun je mooie prints en applicaties zelf maken. Hoe je dat doet lees je hier. Leuke vormpjes kun je makkelijk maken met een pons, te koop bij hobbywinkels. Een pons is niet voor flockfolie bedoeld, dus kan kapot gaan, maar dat valt bij mij tot nu toe wel mee. Je koopt ze in allerlei vormen: hartjes, sterren, vlinders, bloemen, etc.
20140214-132755.jpg

*Stiksel: zet een extra stiksel over het oude stiksel heen, bijvoorbeeld in roze.
20140213-152507.jpg

*Riempje: een worker voor jongens wordt met een stoffen riempje meisjesachtig. Daarnaast heb ik hier de draad van de knopen roze gemaakt. Het riempje is van stof gemaakt en moet je voor de veiligheid wel aan het broekje vastnaaien.
20140213-152410.jpg

*Knopen: andere knopen doen wonderen. Deze knoopjes komen uit de verzameling van mijn moeder, maar in fourniturenzaken en stoffenwinkels koop je hele leuke knoopjes voor kinderen. Het vestje is ook opnieuw geverfd.
20140213-152210.jpg

*Stofje: een stukje stof over een zakje zetten geeft een vrolijk accent. In het bloemetje komt het groen van het pakje terug, mooi bijpassend. Ook de knoopjes zijn vervangen voor roze knoopjes.
20140213-152305.jpg

*Lintje: met een lintje langs de zijkant van een broekje of vestje wordt het heel lief meisjesachtig.

*Omvormen: van een pullover voor jongens kun je een meisjesvest maken, dit leuke idee zag ik bij Sew Caroline.

Nog meer inspiratie? Kijk eens op Pinterest!

[pin_board url=”https://nl.pinterest.com/leukmetkids/flock-kinderkleding-verf-applicaties-flock-kids-ch”]

[pin_board url=”https://nl.pinterest.com/leukmetkids/kinderkleding-diy-crafting-childrens-clothes/”]

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids