Gezond broodbeleg voor je baby, peuter, kleuter en kind


Eindelijk mag je baby een boterhammetje eten! Maar dan komt de vraag wat je op brood kan geven, ik vond dat in het begin best ingewikkeld. Veel ouders en crèches denken gelijk aan smeerkaas en leverworst. Ons consultatiebureau raadt alles met zout af en dus smeerkaas ook, bovendien kun je je afvragen of smeerkaas nou wel zo gezond is. Leverworst mag ook alleen met mate omdat er veel vitamine A in zit. Maar wat is dan wel gezond broodbeleg voor je baby, peuter, kleuter en kind?

Denk allereerst eens aan de aloude “boterham met tevredenheid”, gewoon een broodje met margarine of boter dus. De meeste kinderen zijn gek op brood en zijn heel tevreden met zo’n boterham met tevredenheid. Persoonlijk kies ik wel voor de pure margarine van de biologische winkel, waar geen conserveringsmiddelen en rare vetten inzitten.
Gezond broodbeleg voor je baby en kind
Verder doe ik mijn zoontje groot plezier met een boterham met geprakte avocado en ook met losse stukjes avocado maak ik hem blij. Dat klinkt misschien gek, maar het heeft een hele zachte smaak en avocado zit vol met gezonde vetten. Je kunt de avocado delen met je kind, want ook voor jezelf is een avocado op brood heerlijk, voor jezelf kun je er wat kruidenzout en peper op strooien.

Andere groente werkt ook, bijvoorbeeld stukjes komkommer naast de boterham met margarine.

Wil je je baby of kind een zoete boterham geven, maar dan wel gezond broodbeleg? Stukjes banaan geprakt op een boterham zijn heerlijk zoet en gezond. Kies je voor zoet broodbeleg? Denk dan eens aan appelstroop (het liefst zonder beetwortelstroop, bijvoorbeeld Zonnestroop van Zonnatura) of jam zonder suiker of andere toegevoegde zoetstoffen (Zonnatura Zonnefruit of Sesamstraat fruitbeleg).

Lees ook: review biologische granenpap zonder suiker, voor baby en peuter 

LEESTIPS ETEN:
20140205-202328.jpg 20140205-202805.jpg 20140205-195604.jpg 20140205-195831.jpg

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Cathelijne

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.