De leukste kinderboeken over kerst


Kinderen vinden de feestdagen super gezellig. En met een kinderboek kun je er ook nog over lezen – en uitleggen waar kerst nou eigenlijk over gaat. Ik zette de leukste kinderboeken over kerst op een rijtje, voor peuters, kleuters en schoolkinderen.

De leukste kinderboeken over kerst

Kerstmis van Dick Bruna

Dit is natuurlijk dé klassieker. In voor ieder kind aansprekende tekeningen (want in de stijl van Nijntje) wordt het traditionele kerstverhaal van Christus verteld. Dit boek is uitgegeven door Mercis Publishing. Wij hebben een versie van 40 jaar oud, maar het boek is nog steeds te koop bij Bol.com en Bruna.

De leukste kinderboeken over kerst

Kerstfeest met Kikker

In dit boek van Max Velthuijs beleven Kikker en zijn vrienden de gezellige kerstperiode. Het sneeuwt, ze schaatsen, maken lekkere dingen en eten die samen op. Dit vrolijke kartonboek is uitgegeven door Leopold en onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

Het vrolijke kerstvoorleesboek

Dit boek van Ron Schroder en Marianne Busser is een boek met allerlei verschillende verhaaltjes in kerstsfeer, van verhalen over feest op school tot het traditionele kerstverhaal. Het boek is uitgegeven door van Holkema & Warendorf en te koop bij onder meer Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

Jip en Janneke december

In dit boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp beleven de twee vriendjes Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw, ideaal om je kind het idee achter de feestdagen te leren kennen en het is jeugdsentiment voor papa en mama. Dit boek is uitgegeven door Querido en alleen nog tweedehands te koop Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

De Kleine Kerstman

Dit boek van Anu Stohner en Henrike Wilson is een heel groot boek en alleen al dat formaat maakt het een succes bij ons (er is trouwens ook een kleine versie van). De kleine kerstman is het hele jaar bezig met de voorbereiding van kerst, maar op het moment suprême mag hij telkens niet mee om de kindjes cadeaus te geven, omdat hij te klein is. Dan ontdekt hij dat de dieren vlakbij in het bos ook graag een kerstman op bezoek zouden willen hebben en vanaf dat moment is hij hun dierenkerstman. Dit mooie prentenboek is uitgegeven door Lemniscaat en onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst

Dikkie Dik viert kerstmis

Dikkie Dik en zijn vrienden de kerstboom erg leuk in dit boek van Jet Boeke. Maar als ze van de kransjes snoepen en er in klimmen wordt het wel een beetje een bende. Dit boek is uitgegeven door Gottmer en alleen nog tweedehands te koop, onder meer bij Bol.com.

Dikkie Dik viert kerstmis

Lotta versiert een kerstboom

Dit prachtige boek van Astrid Lindgren gaat over een klein meisje dat tegen haar grote broer en zus moet opboksen, maar dit jaar de kerst redt door voor een kerstboom te zorgen, terwijl ze allemaal uitverkocht zijn. Dit is een boek met vrij veel tekst en daarom leuk voor kleuters en jonge schoolkinderen. Het is onder meer te koop bij Bol.com.

De leukste kinderboeken over kerst - Astrid Lindgren, Lotta versiert een kerstboom

Kerstmis met Barbapapa

In dit boek van Annette Tison en Talus Taylor zoekt Barbapapa een kerstboom in het bos, maar als hij een boom omhakt hebben de dieren geen huis meer. Dan vormt hij zichzelf gewoon om tot kerstboom. Dit boek is uitgegeven door Gottmer en alleen nog tweedehands te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Kerstmis met Barbapapa

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken over kerst?

Verder lezen

Naast kinderboeken over kerst, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.