De leukste liedjesboekjes voor babies, peuters en kleuters

We zijn fan van de liedjesboeken van Mies van Hout, dochterlief en ik. Dochterlief omdat ze gek is op zingen en op mooie prentenboeken. Ik omdat ik helemaal klaar was met al die liedjesboeken met suffe of zelfs ronduit bizarre teksten (ooit nagedacht over de tekst van Kortjakje of Moriaantje?), omdat dit prachtig geïllustreerde boekjes zijn en omdat ze te koop zijn als kartonboekje zodat ze tegen een stootje kunnen.

De leukste liedjesboekjes voor babies, peuters en kleuters, kinderliedjes van Mies van Hout

We hadden “Poesje Mauw” al, daar schreef ik eerder al een recensie over, maar sinds Sinterklaas ons “Daar buiten loopt een schaap” en “Op een grote paddestoel” gaf zijn deze favoriet. Ze staan vol met leuke liedjes en tekeningen waar je vrolijk van wordt.

Beide boekjes beginnen en eindigen met een grapje: bij het ene boekje loopt er een muisje door het boek naar zijn huisje, bij het andere een spinnetje. Het is nog best lastig om het spinnetje en muisje op iedere bladzijde te vinden.

De leukste liedjesboekjes voor babies, peuters en kleuters, kinderliedjes van Mies van Hout

Daarnaast zie je veel figuren uit het ene liedje ook weer in de tekening van het andere liedje terugkomen en je ziet telkens nieuwe dingen. Gelukkig maar, want dochterlief pakt ze dagelijks, vaak allebei tegelijk. Als het niet zulke leuke boekjes zouden zijn zou ik er moe van worden 🙂

Titel: Op een grote paddenstoel / Daar buiten loopt een schaap
Auteur: Mies van Hout
Uitgever: Lemniscaat
Te koop bij: Bol.com. Ze zijn er als kartonboek (€9,95) en met gewone bladzijden (€14,95), beide met cd erbij.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids