De populairste babynamen van 2013


Heb je het nieuwste lijstje van de SVB al gezien? Elk jaar zetten ze op een rijtje wat de meest populaire namen zijn.
20140114-093917.jpg
Voor jongens zijn ze veelal kort en Hollands: Sem, Levi, Bram, Daan, Finn, Milan, Lucas, Luuk, Jesse, Jayden, Tim, Thomas, Thijs, Noah, Julian, Ruben, Liam, Lars, Stijn en Sam.

Voor meisjes zijn er erg veel nette namen eindigend op een “a”: Tess, Sophie, Julia, Emma, Lisa, Fenna, Mila, Sara, Lotte, Zoë, Eva, Anna, Fleur, Isa, Lynn, Evi, Lieke, Saar, Noa en Sanne.

Toch zie je dat veel voorkomende namen minder vaak voorkomen dan vroeger. Bij het Meertens Instutuut zie je hoeveel keer een naam voorkomt per jaar. Jan was jarenlang de meest voorkomende jongensnaam en dat ging in de jaren voor en na de oorlog echt om ongeveer 6000 jongetjes per jaar. Sem kwam vorig jaar “maar” 740 keer voor. (Het aantal geboortes per jaar in Nederland is niet zo veel veranderd, afgezien van een lange piek na de oorlog). Misschien komt dat wel omdat veel ouders er op letten dat een naam niet te veel voorkomt. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de halve klas hetzelfde heet.

Op zoek naar nog meer leuke lijstjes? Kijk eens bij de meest bizarre namen op Vernoeming.nl en de populairste namen in Amsterdamse wijken in Het Parool.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.