De populairste babynamen van 2013

Heb je het nieuwste lijstje van de SVB al gezien? Elk jaar zetten ze op een rijtje wat de meest populaire namen zijn.

20140114-093917.jpg
Voor jongens zijn ze veelal kort en Hollands: Sem, Levi, Bram, Daan, Finn, Milan, Lucas, Luuk, Jesse, Jayden, Tim, Thomas, Thijs, Noah, Julian, Ruben, Liam, Lars, Stijn en Sam.

Voor meisjes zijn er erg veel nette namen eindigend op een “a”: Tess, Sophie, Julia, Emma, Lisa, Fenna, Mila, Sara, Lotte, Zoë, Eva, Anna, Fleur, Isa, Lynn, Evi, Lieke, Saar, Noa en Sanne.

Toch zie je dat veel voorkomende namen minder vaak voorkomen dan vroeger. Bij het Meertens Instutuut zie je hoeveel keer een naam voorkomt per jaar. Jan was jarenlang de meest voorkomende jongensnaam en dat ging in de jaren voor en na de oorlog echt om ongeveer 6000 jongetjes per jaar. Sem kwam vorig jaar “maar” 740 keer voor. (Het aantal geboortes per jaar in Nederland is niet zo veel veranderd, afgezien van een lange piek na de oorlog). Misschien komt dat wel omdat veel ouders er op letten dat een naam niet te veel voorkomt. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de halve klas hetzelfde heet.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids