DIY: een herbarium van droogbloemen maken met de kinderen 

Oma had laatst het idee om bloemetjes te drogen. We waren eigenlijk herfstmaterialen aan het verzamelen, maar er bloeiden ook nog veel najaarsbloemen. Dus we gingen aan de slag om een DIY herbarium te maken met droogbloemen. 

DIY: een herbarium van droogbloemen maken met de kinderen

Na het plukken leg je de bloemen zo plat mogelijk tussen twee keukenpapiertjes, met iets zwaars erop.

gedroogd viooltje

Dit laat je een nachtje liggen, of langer als het nodig is, tot het mooi plat is.

DIY: een herbarium maken met de kinderen 

Daarna haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit. Vervolgens plak je ze met lijm in een boekje.

gedroogde bloem

Omdat het mooi was voor de foto heb ik het op twee bladzijdes geplakt, maar je kunt beter één zijde leeglaten, dan gaan de bloemen niet aan elkaar plakken.

Als Herbarium kocht ik notitieboekjes op A6 formaat bij de Hema, ik vond de buitenkant zo mooi bij de bloemen passen. Ideaal dus om een DIY herbarium van te maken met droogbloemen!

Nog meer bloemen

Het is de grote van dit jaar: droogbloemen. Niet zo gek, droogbloemen zijn een leuk duurzaam cadeau voor een vrouw of een meisje. Zeker als ze zo mooi zijn!

Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.