Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Het is de grote trend van dit jaar: droogbloemen. Niet zo gek, want het past helemaal in de eco beweging. Droogbloemen zijn een super leuk duurzaam cadeau voor een vrouw of een meisje. En als ze er zo mooi uit zien, dan weet ik zeker dat deze trend blijft!

Droogbloemen, een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje, dit is de Flowergram van Bloomon

Gister bracht de postbode een verrassing: een cadeautje van Marielle en haar man. Omdat ze zo blij waren met het artikel over de prachtige foto schilderij portretten van haar schoonvader. Dat was natuurlijk helemaal niet nodig, ik vond het super leuk om jullie deze kunstwerkjes te laten zien. Maar ik was wel super blij met de verrassing: een houten standaard met droogbloemen. Zo mooi!

Ik ben gek op bloemen, maar koop ze niet meer en zeker niet voor mezelf. Het idee dat je die prachtige bloemen na een ruime week alweer in de vuilnisbak moet gooien vind ik niet fijn. Als cadeau voor een ander koop ik tegenwoordig liever een mooie plant. Daarnaast had ik al wat kunstbloemen in huis, want die worden gelukkig steeds mooier. Maar die prachtige droogbloemen die je nu opeens overal ziet zijn nog mooier!

Het houten balkje met droogbloemen heet de Flowergram en is van Bloomon. Je bestelt het online en het wordt thuisbezorgd in een kartonnen doosje met een mooi kaartje. Deze droogbloemen vind ik een ideaal duurzaam cadeau voor een vrouw, of dat nou je moeder, je zus of je vriendin in. En eerlijk gezegd denk ik dat mijn dochter ook heel blij zou zijn met zo’n houten balkje op haar kinderkamer!

Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Zelf bloemen drogen

Nu we zo’n tof houten bloemenbalkje hebben, ga ik daar volgend jaar natuurlijk ook bloemen uit eigen tuin in zetten. Wil je een bloem laten drogen, doe dit dan ondersteboven. Wacht niet te lang, maar laat de bloem drogen als hij nog mooi is. Mijn moeder hing altijd bossen bloemen te drogen aan spijkertjes boven het toilet, dat zag er heel gezellig uit. Niet alle bloemen drogen even mooi, dus als je een gemengde bos hebt kun je het beste kleine bosjes maken van gelijke bloemen. Losse bloemen kun je met knijpertjes aan een koordje hangen.

Ik ben nu alvast aan het nadenken welke bloemen ik aan de tuin wil toevoegen. Om er in de zomer en winter van te kunnen genieten 🙂

Droogbloemen kun je vaak ook bij de bloemist kopen, dat is handig als je bloemen wil kopen, maar toch een duurzaam cadeau wil kiezen.

Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Ook leuk: een herbarium maken van bloemen die je buiten vindt. Je kunt daar een bloemenpers voor gebruiken. Maar je kunt ze ook drogen in een oud schrift, tussen twee keukenpapiertjes.

DIY: een herbarium maken met de kinderen

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update