DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas


Best gek, dat je in iedere folder over veiligheid gewaarschuwd wordt dat kinderen verstrikt kunnen raken in touwtjes, maar dat alle handschoenen voorzien zijn van lange koorden… De kans dat mijn rouwdouwers ergens achter blijven hangen is vrij groot, dus die koorden wil ik niet, maar losse handschoenen mee geven naar crèche en school werkt ook niet, dan kan ik iedere week een nieuw paar aanschaffen. Maar gelukkig kun je de koorden ook recyclen om er lusjes van te maken.

DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas

Knip de touwtjes van de handschoenen, zodanig dat je 20 à 25 centimeter koord overhoudt aan de handschoen. Naai het vast zodat je aan de handschoen een lusje van 10 à 12 centimeter hebt.

Maak vervolgens aan de binnenkant van de jas ook een koordje vast. De lengte van het koordje moet ongeveer 8 à 10 centimeter zijn. Vouw het koordje dubbel, maak de uiteinden aan elkaar en naai het aan de binnenkant van de jasmouw, ongeveer 10 centimeter van de onderkant.

Vervolgens maak je de handschoen aan de jas, door het handschoen koord door het lusje te halen en door het koord zelf. Als de handschoenen vies zijn kun je ze makkelijk loshalen en wassen.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.