Een nieuw boek van Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

Boer Boris is inmiddels een behoorlijk bekende Nederlander. Sinterklaas kent hem gelukkig ook. Hij weet dus naar wie hij toe moet op het moment dat Amerigo van de trap is gevallen en voor pakjesavond een paard nodig heeft, terwijl Amerigo kan herstellen. Daarover gaat het nieuwe boek uit de Boer Boris reeks: Een paard voor Sinterklaas. Corrien is enthousiast! 

Een nieuw boek van Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

Dit is een originele invalshoek die geslaagd uitpakt, vinden wij. Het verhaal is, zoals we dat kennen van Boer Boris, op rijm en dat is natuurlijk al heel toepasselijk! De soms wat ouderwetse woorden zoals ‘daarginder’ passen goed bij het thema van de goedheiligman en leiden niet tot verwarring bij de kinderen. Het verhaal, over om hulp vragen cq bieden en samenwerken, is goed te volgen. Onze dochters, van bijna 7 jaar en bijna 4 jaar, vinden het heel pakkend.

Een nieuw boek van Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

In de vrolijke, humoristische tekeningen van Philip Hopman ontdek je steeds iets nieuws – ook na 18 keer lezen. Want sinds wij dit boek in huis hebben, lezen we het elke dag. We zitten dus al lekker in de sinterklaassferen 🙂

Vooral onze jongste kan er geen genoeg van krijgen. Zij kijkt graag en veel naar de tekeningen en gaat op zoek naar de merel en het muisje. Net als in alle andere boeken in de reeks, zijn die ook in dit Boer Boris boek op elke dubbele pagina ergens te vinden. De oudste vindt het dan juist weer leuk om stukken (mee) te lezen. Het is voor beginnende lezers nog wel ingewikkeld om dit boek zelf te lezen. Maar onze dochter vindt het verhaal wel zó leuk dat ze telkens een stukje wil proberen.

Een nieuw boek van Boer Boris: Een paard voor Sinterklaas

Sinterklaas heeft op het goede paard gewed. Dit boek hoort wat ons betreft bij de vaste collectie Sinterklaasboeken!

Titel: Boer Boris. Een paard voor Sinterklaas

Auteur: Ted van Lieshout

Uitgever: Gottmer

Te koop bij o.a. Bol.com

Verder lezen

Naast dit leuke boek van Boer Boris over Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. De leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids