Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Vandaag ging ik naar het Hema kerst event om inspiratie op te doen. Behalve dat ik daar gezellig kon bijpraten met andere bloggers, kwam ik ook zo veel leuke en lekkere dingen tegen dat ik besloot om er een fotoverslag van te maken. Toegegeven, veel had ik al in de winkel gespot, want ik ben een enorme Hema fan, maar ik kwam toch weer leuke nieuwe dingen tegen die ik nog niet had gezien. Op het gebied van eten en drinken zag ik heel veel nieuwe dingen, allemaal heel vrolijk voor op de kersttafel. Veel leuke items uit de decoratie collectie van vorig jaar kwamen terug, meestal net wat anders en ook weer een paar hele toffe nieuwe items. Kijk je mee?

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Allereerst was ik bij binnenkomst verheugd mijn favoriete alcoholvrije bubbel weer aan te treffen, de witte fles genaamd Hugo. Deze bubbel ontdekte ik vorig jaar op het Hema kerst event en is sindsdien mijn favoriet. Dit jaar heeft de fles goude letters in plaats van groene letters, maar de smaak is gelukkig niet veranderd. Meestal zijn alchoholvrije drankjes net limonade, maar deze heeft een wat verfijnder kruidige smaak. Ik ben er gek op, mijn zoon trouwens ook 😉 Met een takje rozemarijn er in staat het super feestelijk.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Op het event kon je een plank laten graveren, ik vind het effect echt super gaaf! Wat vind jij van het resultaat? Die ga ik vanaf nu natuurlijk heel vaak gebruiken als ik op mijn blog schrijf over eten 🙂

Dit musketmannetje is toch echt te schattig? Ik krijg gelijk zin om dit zelf te gaan maken met koekjes, chocolade en discodip. De Hema heeft ook allerlei decoratiestrooisels om cupcakes en koekjes te versieren, waaronder discodip, dus ik zit al te denken om zoiets te kopen voor het kerstdiner, voor het moment dat de kinderen zich gaan vervelen.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Nog meer schattige zoetigheid, hoe kunnen we die chocolade weerstaan als het er zo leuk uitziet?

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Tompoucen horen bij de Hema en vanaf nu ook bij kerst 🙂 Als je deze tompouces ziet heb je toch helemaal geen fancy kerstdessert meer nodig? De 3D taart met kerstbomen vind ik ook erg leuk.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

We hebben zelf een witte kunstboom (de tweede foto is bij ons thuis), maar deze kleurrijke echte boom vond ik ook wel errug mooi. Hoe meer kitsch hoe beter toch, met kerst mag het 😉

☆ lees ook: kindvriendelijke kerstbomen 

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Zo simpel, maar zo leuk: broodjes in de vorm van een kerstboom en een kerstster. Met de prikkers kun je de tafel snel versieren.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst eventNog meer simpels dat oh zo leuk is, dat leek bij veel dingen wel het thema. Met een stukje kerst tak, een rood en wit lintje, wat nep waxines en deze leuke servetring heb je al een prachtige tafel! De nep waxines vind ik ideaal met de kids, dat is wel zo veilig. De hulst en de besjes staan ook heel sfeervol, maar die besjes schijnen zeer giftig te zijn, dus dat is met kleine kinderen of huisdieren minder verstandig. Misschien ga ik wel op zoek naar een nepper 🙂

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Sneeuwballen zijn meestal heel meisjesachtig, dus toen ik vorig jaar een sneeuwbol met gouden robot er in kocht was zoonlief daar dolblij mee. Helaas sneuvelde die sneeuwbol tijdens een huttenbouw-sessie en tot groot verdriet van mijn kleine man was de robot sneeuwbol niet meer te koop. Op de site zag ik dit jaar nog geen nieuwe sneeuwbollen, dus toen ik in de sale een sneeuwbol met Amsterdams grachtenpandje zag kocht ik die snel, maar nu blijken de stoere sneeuwbollen gewoon weer terug! Helaas geen robot, maar wel een notenkraker, een uil, een ijsbeer… die zijn ook wel weer errug leuk!

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Over notenkrakers gesproken, deze versie hing al in onze kerstboom. Net als deze vilten kersthanger, zo schattig.

 ☆ lees ook: onbreekbare en kindvriendelijke kerstballen 

De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels - notenkraker Hema

De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels - vilten kerstfiguren Hema

Zo’n glazen robotje kochten we vorig jaar, maar dat sneuvelde zo snel dat we voorlopig voor onbreekbare kersthangers gaan 🙂 Ik zag wel hele mooie glazen hangers.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Ook heel leuk: een gelukskoekje in een kerstster, voor in de boom.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

De Hema had al popcorn met tompouce smaak, maar nu nog in veel meer smaken. Prosecco spreekt mij persoonlijk erg aan, maar ik zag ook smaken als “cinnamon bun” en “parmesan and black pepper”. Meringes vind ik er altijd heel feestelijk uitzien.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Dit boompje had mijn zoon al bij de Hema uitgezocht. Van de vazen heb ik er al een paar, maar de Hema maakt er iedere keer nieuwe leuke bij.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Ik heb trouwens sowieso een zwak voor Hema vazen, deze kon ik ook al niet laten staan, de tweede foto is onze ontbijttafel van afgelopen weekend.

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

De Hema heeft weer een kledingcollectie vol glitters voor kinderen, laat mijn dochter het maar niet zien 🙂 Deze Champi trui vind ik zelf fantastisch!

Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event Fotoverslag: inspiratie opdoen op het Hema kerst event

Kortom: ik word weer ontzettend hebberig van al die leuke spullen… dus ik ga eens even goed nadenken wat ik echt echt echt nodig heb 😉

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids