De leukste kindvriendelijke kerstbomen voor baby, peuter en kleuter

De leukste kindvriendelijke kerstbomen voor baby, peuter en kleuter

Ik was al gek op kerstversiering  maar nu de kids er zijn vind ik het nog leuker. Alleen… lang niet alles kan meer! Zeker met een baby of peuter moet je oppassen, maar ook met een kleuter kan niet alles en zijn kindvriendelijke kerstbomen wel zo fijn. Daarom verzamelde ik een heleboel leuke ideeën die wel kunnen. Al moet je kleine kinderen natuurlijk altijd in de gaten houden in de buurt van een kerstboom. 

Vergeet ook niet te kijken naar de leukste kindvriendelijke kerstboomhangers!

Neppers: kindvriendelijke kerstbomen met baby, peuter en kleuter

Vroeger hadden we een kleine witte kerstboom. Die was minder dan een meter hoog, die dus makkelijk in een raam of op een kast kon staan, buiten bereik van de kids. Erg fijn voor de luie mens: aan het einde van het jaar klapte ik de boom met versiering en al in en zet ik hem ingepakt in de berging.

Inmiddels hebben we een witte kerstboom van bijna twee meter. We hebben hier wat allergieën, dan is een kunstboom fijn. Echte bomen zijn er natuurlijk ook in ieder formaat. Mooie echte en kunstbomen vind je ook bij Wehkamp en Bol.com.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Het kunstboompje hieronder is ook leuk voor kids. De kerstboom en de meeste ballen, lichtjes en slingers zijn van de Hema.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

De super schattige verlichte kerstboom is van Wehkamp.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Mooi: een kerstboom van steigerhout van Xsteigerhout bij Bol.com.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Een speelgoed kerstboom

Ook leuk: een duplo boompje, deze bouwden wij thuis, de piek is een bloempje. Build with Bricks laat je allerlei mogelijke vormen zien.

kindvriendelijke kerstbomen

Een kerstboom als decoratie aan de muur

Met een paar takken en touw kun je een mooie simpele kerstboom maken, die prachtig staat op een rustige muur. Wel buiten bereik van ondernemende kleintjes.

kerstboom knutselen van takken uit het bos

Een kerstboom knutselen

Een veel bontere boom kan natuurlijk ook. Deze kerstboom knutselden we van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen. De uitleg van de kerstboom van toiletrollen vind je hier.

Kerstboom knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen

Met strijkkralen kun je hele leuke dingen knutselen, zoals deze kerstboom. Aan de onderkant begin je met 13 kralen op een rijtje, daarna ga je omhoog 🙂

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën - strijkkralen 3d kerstboom

Dit kartonnen kerstboompje kocht ik met glitters en al bij de Hema, de gekleurde glitters en glimmende vormpjes zijn ook van de Hema, die knutselden we er zelf op.

Kerst knutselen heel veel leuke ideeën

Kerstdecoratie als alternatief voor een kerstboom

De stolp met kerstlichtjes en engeltje geven vanaf de afzuigkap ook een feestelijk gevoel, deze moet wel hoog staan, want hij is breekbaar. Het engeltje is een Sonny Angel poppetje van Bol.com, een mooie stolp koop je ook bij Bol.com.

De leukste kindvriendelijke kerstbomen voor baby, peuter en kleuter

 

De Hema heeft ieder jaar allerlei schattige kerstboompjes. Onderstaande exemplaren kochten we er, ook dit jaar kochten we er weer eentje 🙂

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuterIdeeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Gewoon een paar geschilderde takken in een vaas zijn ook een prima kerstboom en de rest van het jaar ook gezellig (en met Pasen een Paasboom). De vaas is van Ikea (helaas niet meer te koop), de takken zo gekocht bij de bloemist. De houten hangers en kerstballen zijn al heel oud.

Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby en peuter

Kerstboom inspiratie op Pinterest

Deze felgekleurde takken van Rice zijn ook erg vrolijk.

 

Of juist deze neutrale tak met witte kerststerren van Lekker Fris.

 

Ook leuk, een kerstboom van takken zoals deze van Mijn huisstijl en ik van sloophout.

 

Een kerstboom gemaakt van lichtjes zoals van A Merry Mishap. Of voor buiten zoals deze van Planete Deco.

 

Een kerstboom getekend op een krijtbord… alhoewel je er dan ook een kunstwerk van kan maken zoals A Legg Up deed of die van Biancas Wohnlust. En na nieuwjaar teken je gewoon weer een andere print 🙂

 

Op Pinterest zie je ook heel veel kerstbomen van wasabi tape of masking tape op de muur of op het raam, zoals van Craft and Creativity en Lille Lykke.

 

Makkelijk en mooi: een zelf gemaakte kartonnen kerstboom, zoals deze van Julep.

 

Nog genoeg leuke ideeën om uit te voeren de komende weken… Onze kerstboom staat al, maar er komt er ook zeker nog wel eentje op de muur of het raam!

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor Sint en Kerst! De Leuke Update