Herfstboom knutselen en schilderen met kinderen

De herfst is begonnen. Op zoek naar een leuk idee om te schilderen? Kijk mee hoe we deze herfstboom knutselen en schilderen met de kinderen.

Herfstboom knutselen en schilderen met kinderen. De herfst is begonnen. Op zoek naar een leuk idee om te schilderen? Kijk mee hoe we deze herfstboom knutselen en schilderen met de kinderen.

Dit gebruikten we

  • Dik papier / dun karton in een lichte kleur bij Bol.com 
  • Masking tape van MT van 6 mm en 15 mm bij Bol.com
  • Een set schuimmarkers van Djeco bij I love speelgoed
  • Bureauonderlegger bij Bol.com
  • Eventueel een schort tegen knoeien
Herfstboom knutselen en schilderen met kinderen. De herfst is begonnen. Op zoek naar een leuk idee om te schilderen? Kijk mee hoe we deze herfstboom knutselen en schilderen met de kinderen.

Zo kun je deze herfstboom knutselen en schilderen

We gebruikten dik papier / dun karton in een lichtblauwe kleur. Hierop plakten we de vorm van een boom af met masking tape in twee verschillende diktes. Grote kinderen en tieners kunnen dit waarschijnlijk zelf. Voor peuters, kleuters en jonge kinderen kun je dit als volwassene doen.

Nadat de boom is afgeplakt met masking tape kun je gaan schilderen. Of beter gezegd stempelen. Want wij gebruikten hiervoor schuimmarkers. Met schuimmarkers kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. Zo maakte we eerder al eens deze regenboog.

schilderen en stempelen met schuimmarkers

Rondom de boom gebruikten we geel, oranje en rood als herfstbladeren. Onder de boom gebruikten we groen als gras.

Als de verf is opgedroogd kun je heel voorzichtig het masking tape er af halen. Dit filmpje laat zien hoe we de herfstboom knutselen en schilderen.

Verder lezen

Zoek je naast deze herfstboom nog meer ideeën om te herfstknutselen? Kijk dan even naar ons verzamelartikel over herfst knutselen met kinderen. Ook op Instagram delen we regelmatig ideeën.

Herfst knutselen met kinderen: blaadjes, kastanjes, eikels en meer ideeën. Het is herfst, dus we gaan lekker samen knutselen met de kinderen. Eerst het bos of park in om blaadjes, kastanjes en eikeltjes te verzamelen. Daarna plakken, knippen en verven. Kijk je mee voor inspiratie?

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids