Het allerbeste recept voor Gado Gado met echte Indische pindasaus

Voor de komst van de kinderen kookten we heel vaak uitgebreid Indisch, maar met hun komst is daar minder tijd voor. Bovendien zijn de meeste gerechten niet echt toegankelijk voor kinderen. Behalve dan Gado Gado, dat is juist een ideaal gerecht om kinderen groente te laten eten!
recept voor gado gado
Ingrediënten pindasaus: een pot pindakaas, twee eetlepels zoete ketjap, twee eetlepels chilisaus, twee eetlepels citroen, twee theelepels ketoembar (koriander, twee theelepels djahé (gemberwortel), een theelepel djintan (komijn), water.
Groenten: komkommer, spitskool, boontjes en wat je verder lekker vindt. Wij moesten bijvoorbeeld de broccoli opmaken 🙂
Voor erbij: rijst, eieren, gefruite uien, seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s), sambal Badjak.
recept voor gado gado 2
Begin met de rijst en de eieren te koken. Kook of stoom de groente kort, behalve de komkommer natuurlijk. Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus op laag vuur en voeg telkens een beetje water toe totdat je een mooie pindasaus krijgt. Als de kinderen van pittig eten houden kun je sambal toevoegen, anders kun je dat op je eigen bord doen. Leg eerst rijst op de borden, dan de groenten en het ei, daarover de pindasaus, ten slotte de gefruite ui en seroendeng er overheen strooien.

Kruiden, gefruite ui en seroendeng koop ik altijd van Conimex. De sambal vind ik het beste van Koningsvogel en de ketjap van Kentel uit het containertje.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids