Het allerbeste recept voor Gado Gado met echte Indische pindasaus


Voor de komst van de kinderen kookten we heel vaak uitgebreid Indisch, maar met hun komst is daar minder tijd voor. Bovendien zijn de meeste gerechten niet echt toegankelijk voor kinderen. Behalve dan Gado Gado, dat is juist een ideaal gerecht om kinderen groente te laten eten!
recept voor gado gado
Ingrediënten pindasaus: een pot pindakaas, twee eetlepels zoete ketjap, twee eetlepels chilisaus, twee eetlepels citroen, twee theelepels ketoembar (koriander, twee theelepels djahé (gemberwortel), een theelepel djintan (komijn), water.
Groenten: komkommer, spitskool, boontjes en wat je verder lekker vindt. Wij moesten bijvoorbeeld de broccoli opmaken 🙂
Voor erbij: rijst, eieren, gefruite uien, seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s), sambal Badjak.
recept voor gado gado 2
Begin met de rijst en de eieren te koken. Kook of stoom de groente kort, behalve de komkommer natuurlijk. Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus op laag vuur en voeg telkens een beetje water toe totdat je een mooie pindasaus krijgt. Als de kinderen van pittig eten houden kun je sambal toevoegen, anders kun je dat op je eigen bord doen. Leg eerst rijst op de borden, dan de groenten en het ei, daarover de pindasaus, ten slotte de gefruite ui en seroendeng er overheen strooien.

Kruiden, gefruite ui en seroendeng koop ik altijd van Conimex. De sambal vind ik het beste van Koningsvogel en de ketjap van Kentel uit het containertje.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.