Test: Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk

Kabrita heeft nieuwe biologische granenpapjes op basis van geitenmelk. Gek genoeg is het best moeilijk om gezonde pap voor kinderen te vinden, bijna overal zit suiker in. Als je dan ook nog een product zonder koemelk zoekt, dan wordt helemaal ingewikkeld. Deze papjes met geitenmelk wilde ik dus wel testen!

Toen de oudste pap ging eten kon ik in de supermarkt helemaal geen pap zonder suiker, honing of dextrose vinden. Ik wilde hem niet al zo jong aanleren dat eten altijd zoet moet zijn, dus ging ik speciaal hiervoor naar de biowinkel. Deze papjes van Kabrita zijn bij Etos in de winkel te koop en online bij Kabrita, Etos en Albert Heijn, wat ik alvast een groot voordeel vind.

Toen we voor onze jongste op zoek gingen naar producten zonder koemelk, werd het nog ingewikkelder. De keuze bleek beperkt te zijn, een handige pap waar we alleen nog maar water aan toe moesten voegen konden we dus vergeten. Dat vind ik ook heel fijn aan deze pap: je hoeft alleen maar wat gekookt water toe te voegen.

Test: Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk

Test: Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk

De smaken 

De biologische granenpapjes van Kabrita zijn er in twee varianten, beide op basis van geitenmelk. Aan beide varianten zijn vitamine A, B1 en D toegevoegd. Ze zijn voor kinderen van 12 maanden en ouder. De pap kun je in een fles aan je kindje geven, maar ook in een bordje. Die papfles vond ik altijd ideaal in de ochtendspits 🙂

De ene variant is meergranenpap, de andere appel & mango pap. Beide hebben een lekkere zachte en romige smaak, dat komt door de geitenmelk. De meergranen variant vond ik het lekkerste, ik hou wel van die typische granenpapsmaak. De variant met appel & mango vond dochterlief het lekkerst, zij houdt van fruit. Die laatste variant is ook ietsje zoeter, omdat er fruit in zit.

Test: Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk

Leuke variaties

Met de pap kun je natuurlijk ook leuke variaties maken. Door de granenpap zijn rozijnen of ander gedroogd fruit lekker. Door de appel & mango pap kun je stukjes vers fruit doen, of eventueel geraspt fruit.

Als je je inschrijft op de website van Kabrita, dan ontvang je een gratis receptenboek in je mailbox. Hierin vind je heel veel recepten voor de eerste hapjes voor je kindje.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kabrita. Zoals altijd kun je er op vertrouwen dat je hier onze eigen mening leest. De Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk vond ik heel goed bij Leuk met kids passen, want ze zijn lekker, gezond, biologisch en makkelijk.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids