Kerst knutselen met foto’s: de leukste ideeën

Weet je dat je heel leuk kunt knutselen met foto’s? Voor kerst gingen we aan de slag met foto’s, om van alles te knutselen. 

Onze foto printer

We hebben een heel fijne printer, waarmee ik vanaf mijn smartphone met een app foto’s kan printen, wel zo handig aangezien ik al mijn foto’s met mijn telefoon maak en bewerk. Het is de Epson Ecotank ET-7700, waarmee je zowel documenten als foto’s kunt printen, in A4 en 10×15 formaat. De printer heeft in plaats van cartridges ecotanks die zuiniger zijn en dus veel langer meegaan dan gewone cartridges, wel zo fijn met een gezin en beter voor het milieu.

Voor documenten gebruikt de printer andere inkt dan voor foto’s, waardoor de foto’s extra scherp zijn. Wij gaan dus niet meer naar de winkel om foto’s te laten printen, want de kwaliteit is mooier dan ik de laatste keer bij een afdrukservice kreeg. Bij de printer hoort een gratis app die Epson iPrint heet, hiermee kun de foto naar de printer sturen en de instellingen bewerken. We hebben deze printer van Epson gekregen om creatieve projecten mee te maken, daar zijn we natuurlijk super blij mee!

De Epson Ecotank ET-7700 is te koop bij Bol.com. Als de ecotanks leeg zijn kun je ze bijvullen met inkt uit navulflesjes, die bijvoorbeeld te koop zijn bij Tonershop of Bol.com.

Kerst knutselen met foto's

Kaartjes voor de kersttafel

De kersttafel is extra feestelijk als er voor iedereen een eigen naamkaartje is. Ik gebruikte hier een foto met op de achtergrond een bakstenen muur, die ik met PicsArt bewerkte. Ik maakte de foto een beetje vintage door het effect White Ice toe te passen, ik heb er een frame overheen gezet en de betreffende naam er op gezet. Bij het printen in de app zorgde ik dat mijn collage onderop de foto terecht kwam, waardoor ik hem dubbel kon vouwen en het naambordje meteen af is. Het is ook leuk om het hele kerstmenu op de andere van het naambordje te zetten, maar wij zijn niet zo georganiseerd dat we het kerstdiner op tijd bedacht hebben 😉

Kerst knutselen met foto's: naamkaartje voor aan de kersttafel

Kerstballen

Dochterlief heeft twee favoriete Engeltjes van Sonny Angel. We maakten een foto van de voorkant en achterkant van de Engeltjes. Dat printten we uit en knipten ze in een rondje. Vervolgens plakten we ze op een houten schijfje. Een super schattige kerstbal toch?

Je kunt ook zonder houten schijf een kerstbal maken, door de voor en de achterkant tegen elkaar aan te plakken. In de fotokerstbal maak je dan een gaatje met een perforator.

Kerst knutselen met foto's: kerstbal maken van een foto

Foto kerstkaart

Met foto’s kun je eindeloos kerst kaarten knutselen. Voor de eerste kerstkaart fotografeerde ik een paar kerstballen in de fruitschaal. Daarna voegde ik er in PicsArt een achtergrond en een tekst aan toe.

Met een foto en wat versiersels voor kerst kun je ook een hele leuke kerstkaart maken. Hiervoor printte ik eerst een foto van de kinderen uit, daarna legde ik er zuurstokken en sterretjes omheen.

Kerst knutselen met foto's: kerstkaart diy
Kerst knutselen met foto's: kerstkaart diy

Letterbord voor kerst

Een paar dagen geleden vertelde ik al over kerst-shoppen bij de Hema, dit bord was een van onze aanwinsten, compleet met fotohoekjes. Daar zetten we dus vanaf nu een actuele tekst op en een paar bijpassende foto’s.

Kerst knutselen met foto's: kerst letterbord

Vaasje met foto

Van een mooi vaasje kun je een prachtig foto kunstwerkje maken. Eerst maakte ik een flatlay (een soort stilleven van boven gefotografeerd), met een voor mij dierbaar sieraad. De foto printte ik uit, rolde ik heel strak op en liet ik in het vaasje zakken. Met een stukje masking tape om de hals past het prachtig bij de feestdagen. Het vaasje komt van Ikea.

Kerst knutselen met foto's: flatlay
Kerst knutselen met foto's: flatlay vaasje

Verder lezen

Behalve knutselen met foto’s, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids