Kerstversiering zelf maken: kindvriendelijke kersthangers knutselen

Voor de kerstboom kun je hele leuke kersthangers zelf maken, samen met de kinderen. Wij knutselen ieder jaar kindvriendelijke kersthangers, kijk je mee?

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Kersthangers van papier knutselen

Deze leuk kersthanger maakte ik met een knoop en een paar kralen. Ik maakte een mini variant voor in onze mini boom. Het dubbelzijdige sterretje maakte ik met een pons, maar kan ook met de hand. Vervolgens knoop er op naaien en aan het draad een paar knopen maken. Ik vond het idee bij Craft & Creativity.

Kerstversiering DIY: kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

De kindvriendelijke kersthangers zijn leuk om te knutselen met wat oudere knutselaars: zelfgemaakte kristallen. Leuk om op te hangen in het raam of in de kerstboom. Na kerst passen ze ook prachtig op de kinderkamers, omdat de kinderen ze zo mooi vinden.

DIY: kristallen knutselen

Kersthangers van vilt knutselen

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt, omdat je daarmee snel iets leuks kan maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar, afwerken is niet nodig. Zo maakte ik deze sterrenhangers van twee kleuren vilt en de piek in de vorm van een hartje (met een bandje aan de achterkant hang je hem op).

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Een kerstbal en kerstkrans van strijkkralen knutselen

Deze mooie kerstbal kreeg ik als kaartje van Miriam, haar oudste zoon bedacht het ontwerp. Ze maakte twee kerstballen in hetzelfde formaat. Maar bij de ene kerstbal liet ze de onderste kralen in het midden weg, en daarnaast  liet ze aan de bovenkant een strijkkraal weg waar het lintje in past. Bij de andere kerstbal liet ze de bovenste kralen in het midden weg. Gebruik je het als kerstkaart, dan is het leuk om aan het lintje een persoonlijke wens te bevestigen. De twee losse ballen passen mooi in een envelop.

Kerstversiering zelf maken: kindvriendelijke kersthangers knutselen. Deze mooie kerstbal kreeg ik vorig jaar als kaartje van Miriam. Ze maakte twee kerstballen in hetzelfde formaat. Maar bij de ene kerstbal liet ze de onderste kralen in het midden weg, en daarnaast  liet ze aan de bovenkant een strijkkraal weg waar het lintje in past. Bij de andere kerstbal liet ze de bovenste kralen in het midden weg. 

Deze kerstkrans van strijkkralen is makkelijk te maken en extra leuk in je lievelingskleuren. Ook deze kerstkrans past door de brievenbus, dus leuk om als kerstkaart te versturen.

Kerstversiering zelf maken: kindvriendelijke kersthangers knutselen. Deze kerstkrans van strijkkralen is makkelijk te maken en extra leuk in je lievelingskleuren. 

Nog meer kersthangers

Met foto’s kun je super leuke dingen voor kerst knutselen, zoals deze kerstballen. In mijn artikel over kerst knutselen met foto’s vind je meer ideeën en de uitleg hoe ik deze kerstbal maakte.

Kerst knutselen met foto’

Bij de Hema kochten we een pot knutselmaterialen. De kinderen zochten beide hun favoriete kleuren uit, met een touwtje er doorheen hebben ze allebei hun eigen kerstbal.

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Verder lezen

Naast kindvriendelijke kersthangers om te knutselen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids