Kerstversiering zelf maken: kindvriendelijke kersthangers knutselen

Voor de kerstboom kun je hele leuke kersthangers zelf maken, samen met de kinderen. Wij maken ieder jaar wel wat kerstversiering zelf, kijk je mee?

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Deze leuk kersthanger maakte ik met een knoop en een paar kralen. Ik maakte een mini variant voor in onze mini boom. Het dubbelzijdige sterretje maakte ik met een pons, maar kan ook met de hand. Vervolgens knoop er op naaien en aan het draad een paar knopen maken. Ik vond het idee bij Craft & Creativity.

Kerstversiering DIY: kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Met foto’s kun je super leuke dingen voor kerst knutselen, zoals deze kerstballen. In mijn artikel over kerst knutselen met foto’s vind je meer ideeën en de uitleg hoe ik deze kerstbal maakte.

Kerst knutselen met foto’

Bij de Hema kochten we een pot knutselmaterialen. De kinderen zochten beide hun favoriete kleuren uit, met een touwtje er doorheen hebben ze allebei hun eigen kerstbal.

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt, omdat je daarmee snel iets leuks kan maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar, afwerken is niet nodig. Zo maakte ik deze sterrenhangers van twee kleuren vilt en de piek in de vorm van een hartje (met een bandje aan de achterkant hang je hem op).

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Deze kristallen maakten we voor in de kerstboom, maar als kerst voorbij is verhuizen ze naar de kinderkamers, omdat de kinderen ze zo mooi vinden.

DIY: kristallen knutselen

Ook heel schattig: deze kerstballen van Bugs and Fishes, dennenappels van Twig and Thistle en de mistletoe van Stay-at-Home Artist.

Kun je haken? Dan kun je ook een kersthanger haken, zoals deze kerstboom van Ferby’s Corner en deze gehaakte kerstballen van Moodkids.

Leuk om samen met de kids te maken zijn deze papieren hangers van verfstalen van Baked Goods and Neat Things. Of deze mooie zelfgemaakte kerststerren van Gewoon Leuker.

Ook van papier is deze kerststal zelfgemaakt door Craft and Creativity of de stoffen van Vanessa Christenson.

Ook leuk om samen met de kids te maken is deze kerstster Craft and Creativity.

 

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids