Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te knutselen


Voor de kerstboom kun je hele leuke hangers zelf maken, samen met de kinderen als ze daarvoor groot genoeg zijn. Wij maken ieder jaar wel wat, kijk je mee?

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Deze leuk kersthanger maakte ik met een knoop en een paar kralen. Ik maakte een mini variant voor in onze mini boom. Het dubbelzijdige sterretje maakte ik met een pons, maar kan ook met de hand. Vervolgens knoop er op naaien en aan het draad een paar knopen maken. Ik vond het idee bij Craft & Creativity.

Kerstversiering DIY: kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Met foto’s kun je super leuke dingen voor kerst knutselen, zoals deze kerstballen. In mijn artikel over kerst knutselen met foto’s vind je meer ideeën en de uitleg hoe ik deze kerstbal maakte.

Kerst knutselen met foto’

Bij de Hema kochten we een pot knutselmaterialen. De kinderen zochten beide hun favoriete kleuren uit, met een touwtje er doorheen hebben ze allebei hun eigen kerstbal.

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt, omdat je daarmee snel iets leuks kan maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar, afwerken is niet nodig. Zo maakte ik deze sterrenhangers van twee kleuren vilt en de piek in de vorm van een hartje (met een bandje aan de achterkant hang je hem op).

Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Kerstversiering DIY heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Deze kristallen maakten we voor in de kerstboom, maar als kerst voorbij is verhuizen ze naar de kinderkamers, omdat de kinderen ze zo mooi vinden.

DIY: kristallen knutselen

Ook heel schattig: deze kerstballen van Bugs and Fishes, dennenappels van Twig and Thistle en de mistletoe van Stay-at-Home Artist.

Kun je haken? Dan kun je ook een kersthanger haken, zoals deze kerstboom van Ferby’s Corner en deze gehaakte kerstballen van Moodkids.

Leuk om samen met de kids te maken zijn deze papieren hangers van verfstalen van Baked Goods and Neat Things. Of deze mooie zelfgemaakte kerststerren van Gewoon Leuker.

Ook van papier is deze kerststal zelfgemaakt door Craft and Creativity of de stoffen van Vanessa Christenson.

Ook leuk om samen met de kids te maken is deze kerstster Craft and Creativity.

 

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Comment
De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels – Leuk met kids

[…] Niet alle kerstboomhangers zijn even kindvriendelijk en met een kleintje moet je behoorlijk oppassen. Zeker met een baby of peuter moet je alles in de gaten houden, maar ook als de kinderen ouder worden blijft de boom niet altijd rechtop staan, dus zijn onbreekbare exemplaren fijn ? Deze kerstboomhangers en kerstballen vallen niet kapot en zijn dus een stuk kindvriendelijker dan die mooie glazen ballen. Ik schreef trouwens ook over de leukste kindvriendelijke kerstbomen en zelfgemaakte kerstversiering. […]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.