Kinderboekenweek met thema Feest! – de leukste tips

Van 1-12 oktober is de Kinderboekenweek er weer! Het thema van dit jaar is Feest!, omdat de Kinderboekenweek 60 jaar bestaat. Met natuurlijk leuke boeken: het Kinderboekenweekgeschenk “Zestig Spiegels” en het prentenboek “Fabians feest” met app waarmee je kind een poster van zichzelf kan maken. Ook fijn, er is een Voorleesgids waarin je boeken kunt vinden voor kids van 0-6 jaar en voor kids van 6-12 jaar is er de kinderboekenkrant.  Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel activiteiten in het hele land, op de site van de Kinderboekenweek vind je alle informatie.
Kinderboekenweek
Niet alleen de Kinderboekenweek viert feest, ook Kinderen voor Kinderen viert een lustrum, die bestaan namelijk 35 jaar. Kinderen voor Kinderen schreef dan ook het themalied “Feest!”, hieronder kun je de clip bekijken, met dansinstructie.

Uitgeverij Lemniscaat zette voor de Kinderboekenweek alvast haar boeken met het thema feest op een rijtje. Dat vond ik een erg leuk idee en dat deel ik dus graag met je:
*Feestmaal voor de koning (3+) van Marlies Verhelst & Linde Faas: Vogelspin heeft een verrukkelijke taart gemaakt voor de jarige Koning Leeuw. Maar dan is opeens het lekkerste stukje van de taart verdwenen! Wie heeft er van de taart gesnoept?
*Bij ons in de familie (3+) van Koos Meinderts & Annette Fienieg: Het derde deel in de succesvolle Bij ons in de…-reeks. Dit keer stelt de
hoofdpersoon zijn muzikale familie voor. Maar waar is ouwe opoe, die vandaag honderd jaar oud wordt?
*De boze heks geeft een feest (groep 5-6) van Hanna Kraan & Annemarie van Haeringen: Als de boze heks uit haar humeur is, rent ze urenlang door het bos terwijl ze beukennoten in kastanjes verandert. De dieren durven hun huis bijna niet uit te komen. Gelukkig heeft ze ook weleens een goed humeur en dan geeft ze een feest voor alle dieren van het bos.
*De Rode Prinses (groep 7-8): van Paul Biegel & Fiel van der Veen: De Rode Prinses is opgegroeid binnen de paleismuren. Als ze op haar twaalfde verjaardag eindelijk naar buiten mag, wordt ze ontvoerd door drie rovers. De mensen vinden het eerst vreselijk, maar dan beginnen ze te twijfelen: bestaat die Rode Prinses wel echt? Intussen beleeft ze het ene avontuur na het andere.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids