Kinderfilm review: Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn in de bioscoop

Er is een nieuwe kinderfilm in de bioscoop: Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn. Over het voormalige straatschoffie dat het niet kan laten om weer de straat op te gaan. Een typisch Nederlandse kinderfilm en een dikke aanrader!

Na ruim twintig jaar verschijnt het vervolg op de eerste Kruimeltje film. Met zoonlief en zijn beste vriendje, beide acht jaar, ging ik vandaag naar de première van deze nieuwe Kruimeltje film.

Update: inmiddels is Kruimeltje vervroegd thuis te bekijken via Pathé Thuis.

Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn

Kruimeltje woont nu met zijn ouders in een chique huis, maar dat bevalt hem helemaal niet. Het straatjochie kan maar moeilijk wennen aan het keurige leven en wil samen met zijn hond weglopen, op zoek naar avontuur. Als Anna probeert hem tegen te houden, worden ze samen ontvoerd. Dan blijkt dat een oude vijand van zijn vader er achter zit. Deze Lefty wil de goudmijn van de vader van Kruimeltje stelen.

Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn speelt op het Nederlandse platteland, in de sfeer van de jaren twintig van de vorige eeuw. Toch heeft het ook de sfeer van een western. Door de paarden en cowboys, maar zeker ook door de muziek. Zoonlief dacht de muziek van The Good, The Bad & The Ugly te herkennen. Niet dat hij die film gezien heeft, maar het kwam laatst in de Slimste Mens langs 😉

Kinderfilm: Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn nu in de bioscoop

De mening van de kids

Aan de jongens vroeg ik wat ze van de film vonden. Zoonlief gaf de film een 10, zijn vriendje gaf een 9. Gemiddeld een 9,5 dus, een dikke aanrader. Ook zelf vond ik het een leuke typisch Nederlandse kinderfilm, fijn om met het gezin heen te gaan.

Waarom gaven ze dit cijfer, wilde ik weten. Nou ze vonden het gewoon een heel leuke en mooie film. Iets meer detail heren! De film was spannend, dat vonden ze belangrijk. De acteurs waren ook tof, ze herkenden er een aantal uit andere films en series. Zo was Juf Ank in deze film de gouvernante. En de film was daarnaast heel grappig. Dat klopt, er werd flink gelachen door de zaal!

Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn is geclassificeerd voor kinderen van 6 jaar en ouder. Wat mij betreft klopt dat wel, de ontvoering en achtervolging in de film zijn voor kleintjes te spannend. Mijn twee jongens vonden dat juist lekker spannend.

Even wat drinken

De première was in Tuschinski, de mooiste bioscoop van Amsterdam. Mocht je in Amsterdam naar de film gaan, dan is deze historische bioscoop absoluut een aanrader.

Tuschinski

We waren iets te vroeg, dus besloten even wat te drinken in Café Staalmeesters. Wat worden de jongens groot, we hebben geen speel speelhoek meer nodig. De aanwezigheid van een spel is voldoende en dat heeft bijna ieder Amsterdams café.

De Staalmeesters

Verder lezen

Wil je de eerste Kruimeltje film uit 1999 zien? Hij is bijvoorbeeld te koop bij Bol.com en te streamen via Pathé Thuis.

Wil je nog wat meer sfeer impressies zien? Kijk dan ook even op mijn Instagram. Ben je op zoek naar kindvriendelijke festivals en uitjes, check dan de Leuk met kids agenda.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids