Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel

Kleine meis is super trots op haar kinderkamer, in haar lievelingskleuren. Vandaag laten we deze meidenkamer zien, met een basis van wit en heel veel roze, geel en rood. Kijk je mee? 

Kleine meis wilde veel roze en het is nu door alle felle kleuren echt een kinderkamer. Toch hebben we gezorgd dat we er ook makkelijk een tienerkamer van kunnen maken. De kleurrijke meidenkamer heeft nu naast de basis van wit en roze nu veel rood, geel, mint en lichtblauw. Of nou ja, eigenlijk alle kleuren van de regenboog dus.

Als ze wat groter wordt, kunnen we het wit en roze aanvullen met volwassener kleuren, waardoor het er opeens heel anders uitziet. Dat kunnen allerlei kleuren zijn. Bijvoorbeeld metalen, zoals koper, goud of zilver. Kleurloze kleuren zwart, wit of grijs zijn ook mogelijk. En hout is ook nog een optie.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel

De basis van de meidenkamer

De grote eye catcher in haar kamer is het behang. Het behang met de roze ietwat geometrische bladeren is van Eijffinger en heet Mini Me. Ondanks de naam vind ik het geen specifiek kinderbehang, we wilden iets dat lang mee kan. Met andere accessoires ziet het er opeens heel anders uit.

Het lichtroze gordijn komt van Leenbakker en heet Nevada. Dit kant en klaar gordijn heeft voor ons precies de goede maat.

Kleine meis heeft een kleinere kamer dan haar broer. Daarom hebben we haar kledingkast op de gang naast haar kamer gezet. Haar vorige kamer was echt klein, dan word je creatief en dit is een van de ideeën die we weer hebben toegepast. Een kledingkast is behoorlijk diep en hoog, dat scheelt dus enorm veel ruimte.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel. Met kast en bureau Algot van Ikea en behang Mini Me van Eijffinger.

Kast en bureau aan de muur

De kast aan de muur is het Algot systeem van Ikea in wit. Het doet een beetje denken aan de de String systeem kasten, maar het is een beter betaalbaar alternatief. Omdat de kast aan de muur hangt neemt hij geen speeloppervlak op de vloer in beslag. Bovendien zijn de planken verstelbaar, die kunnen we dus telkens aanpassen aan de behoefte van de kinderen.

Nu heeft kleine meis een klein bureautje, voor haar Playmobil poppenhuis. Ernaast hangt haar verkleedkleding, op een roede die bij het systeem hoort. Net de kledingkast van de Mini Playbackshow toch?

meisjeskamer met garderobe verkleedkast van Ikea Algot wandkast en behang Mini Me van Eijffinger

Bovenstaande foto namen we toen de kast net af was, er waren nog niet eens plinten. Inmiddels staat haar poppenhuis op het bureau. Het is de klassieker Smaland van Lundby, bij Bol.com. De poppetjes en meubels zijn van Playmobil.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel. Met kast en bureau Algot van Ikea en behang Mini Me van Eijffinger. Poppenhuis Smaland van Lundby.

Als ze wat groter wordt kunnen we het bureau breder maken. We hebben de extra plank alvast liggen, je weet nooit of het uit de collectie gaat. De bureauplanken zijn namelijk wat dieper dan de andere planken.

kaartjes schrijven

Bed

Toen grote broer een hoogslaper kreeg wilde kleine zus die ook. Die halfhooglsaper was er in middels gekomen, maar in haar nieuwe kamer stond die nog pompeus. Gelukkig hadden we een flexibel systeem gekocht, waar je makkelijk de poten onder uit kunt halen. Inmiddels is haar hoogslaper dus een laag bed, wie weet wat we in de toekomst doen. Het bed is een Flexa Classic in whitewash, te koop bij Fonq en Babypark.

Onder het bed liggen haar knuffels in een opbergtas uit de Stuk serie van Plufsig. Ook ligt het door haar felbegeerde Plufsig gymmatje er opgevouwen. De sprei komt uit een oude collectie van Ikea.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel. Met bed van Flexa en behang Mini Me van Eijffinger.

Naast haar bed staat iedere keer wat anders. Soms is het een poef of zitzak van Nobodinoz bij I love speelgoed, we hebben er een aantal. Het kaartenrek kochten we via een lokale groep voor tweedehands spullen. Het dekbed komt van de Hema.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel. Met bed van Flexa en behang Mini Me van Eijffinger.

Dit poppenbedje hebben we tweedehands gekregen. Het dekentje is gehaakt door een vriendin.

poppenbedje

Dressoir

Een oud dressoir dient als dichte kast, vol kratjes speelgoed. Deze kast heeft telkens een andere vorm. In eerste instantie stond er een kinderkeukentje. Als “keukenkastje” dienden de plankjes van Rose in April, nog te koop bijI love speelgoed.

kinderkeukentje van Ikea en wandkastje van Rose in April

Kleine meis is net zo gek op planten als ik, dus ze heeft vaak een flinke verzameling stekjes. Zo gezellig al die felgroene plantjes! De poster met letters is van psikhouvanjou. Als je zo’n poster koopt let dan wel op dat je een Nederlandse variant koop. De Baboesjka poppetjes zijn ook van psikhouvanjou.

kleurrijke kinderkamer met letterposter

Inmiddels begon het keukentje te klein te worden, dus het werd tijd voor een andere oplossing. En eigenlijk wilde ze ook graag een plek voor haar Barbies en haar LEGO. Daarom maakten we in de speelgoedkast een LEGO tafel, kinderkeuken en Barbie huis. Een Ikea hack speelgoedkast dus. Zo blijft haar kinderkamer veel makkelijker opgeruimd en kan ze altijd met haar speelgoed spelen.

Ikea hack: DIY speelgoedkast met LEGO tafel, kinderkeuken en Barbie huis

Ze is super blij met het resultaat, ze kan veel beter met haar speelgoed spelen. En het is makkelijker opgeruimd te houden.

Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta. Kids kitchen DIY project.

Verder lezen

Naast deze meidenkamer met wit, roze, geel en rood, vind je op Leuk met kids nog meer binnenkijkers. Daarnaast vind je hier nog meer kinderkamer inspiratie. Ook op Instagram delen we heel veel interieur foto’s.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids