Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Dit is mijn eigen lijstje met fijne agenda tips, met de leukste festivals en uitjes voor kinderen en tieners.

Naast hier op Leuk met kids, delen we ook regelmatig leuke tips op Instagram.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Iedere maand kun je wel een keer tweedehands parels shoppen in de IJ-hallen in Amsterdam.

In de zomervakantie kun je met buurtgenoten kamperen op de Buurtcamping. Er zijn campings in heel Nederland.

In juni, juli en augustus is de Parade in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Overdag is er een kinderprogramma. 

In de zomervakantie wordt er van alles georganiseerd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 10 en 11 augustus is er het Maritiem Festival. => meer over het Zuiderzeemuseum.

In juli en augustus zijn de Zoomeravonden in dierentuin Artis. Naast livemuziek, picknicken en kinderroute, is er een blotevoetenpad, eetbare tuin, een rondleiding door medewerkers, film in het planetarium en meer. => meer over Artis.

Zoomeravonden in Artis Amsterdam: leuk zomervakantie uitje. Iedere zomervakantie zijn in dierentuin Artis in Amsterdam de Zoomeravonden, een leuk uitje met kinderen. Met picknick, livemuziek en meer.

23 augustus – 1 september is het (Junior) Grachtenfestival in Amsterdam. Met klassieke muziek voor kids.

Na de zomervakantie

In september en oktober, meestal tot de herfstvakantie, kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

7 – 15 september is het Forten Festival op verschillende plaatsen. Met muziek, openluchtfilms, rondleidingen en nog veel meer.

21 en 22 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in Amsterdam. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen, voor wie oude technieken wil leren. => meer Amsterdam.

In september is het Tina festival bij Duinrell in Wassenaar. Met optredens en activiteiten.

5 en 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Op heel veel plekken in Nederland kunnen kinderen kennis maken met de wetenschap.

18 – 20 oktober is Creative Life in Utrecht. Je kunt hier creatieve workshops doen en shoppen. Niet speciaal voor kids, maar wel een leuk uitje om samen te doen met creatieve tieners. => meer Utrecht.

19 oktober – 3 november zijn de Hoge Veluwe Wilde Weken. Dan staat alles in het nationale park in het teken van wilde dieren.

In de herfstvakantie is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland. Naast films, is er het MediaLab, waar je interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops kunt ervaren.

1 en 2 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland. Er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

Op 11 november knutselen kinderen een lampion voor Sint Maarten en gaan ermee langs de deuren. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling lampions voor grote en kleine kinderen.

14 en 15 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer. Bijna 1000 personages uit de boeken van Dickens lopen rond in het oude Bergkwartier. => meer Deventer.

In het winterseizoen zijn de lichtjes in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Als het donker wordt, verschijnen er metershoge verlichte dinosaurussen.

In het winterseizoen is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. => 10 tips voor de Efteling.

In december en januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken. Je kunt een boottocht boeken via Lovers Amsterdam of via Get Your Guide of de wandeling maken. => meer Amsterdam.

Volgend jaar weer

In juli is straattheaterfestival Deventer op Stelten. Op pleinen en straten in de binnenstad lopen acteurs letterlijk op stelten. Zoonlief maakte dit filmpje in 2022. Tip: reserveer op het terras van een van de restaurants aan de Brink, dan heb je een diner met uitzicht. => meer Deventer

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids